ERC denuncia nous talls de llum en algun barris de Girona

Maria Mercè Roca ho qualifica d'"immoral"

El grup municipal d’ERC-MES a l’Ajuntament de Girona ha tornat a denunciar els talls de llum que pateixen alguns barris de la ciutat. La portaveu, Maria Mercè Roca, ha expressat que “és indignant que en plenes vacances de Nadal hi hagi hagut gironins i gironines que no han tingut llum malgrat pagar honradament totes les factures”. En aquest sentit, la regidora ha declarat que “és immoral que hi hagi grans empreses que guanyen milions d’euros a l’any incapaces d’oferir un bon servei de subministrament elèctric a les persones que, a més a més, compleixen amb el contracte i són bons pagadors”.

En aquest sentit, la cap de l’oposició ha recordat que recentment l’equip de govern va prorrogar el contracte de subministrament elèctric municipal amb Endesa. Roca ha valorat que “s’haguessin d’haver buscat alternatives veient com aquesta companyia tracta a molts ciutadans de Girona”, i també ha explicat que ERC-MES “vam votar en contra de la pròrroga perquè apostem per l’energia verda i per nous models empresarials amb una elevada responsabilitat social”. Segons la regidora, la llei de contractació “dóna prou marge per a introduir clausulat social i ambiental”. L’accés a l’energia i als subministraments és un dret bàsic, ha conclòs Roca.

Electoralisme al sector est

Un dels barris més afectats pels talls de llum és el de Font de la Pólvora, al sector est. Els veïns i veïnes de la zona s’han organitzat en la “plataforma per la dignitat” per reclamar un tracte just. En aquest sentit, Maria Mercè Roca ha explicat que “la setmana passada el govern va prometre 147.000 euros per construir una zona d’esbarjo al barri com a resposta al malestar pels talls de llum”. Sobre aquesta iniciativa, la regidora ha valorat que “evidentment hi estem d’acord, però es veu d’una hora lluny que és una mesura electoralista destinada a aplacar el malestar que existeix al sector”. Per últim, Roca ha instat al govern de Girona a realitzar menys promeses a cinc mesos de les eleccions i a “solucionar els problemes reals de la gent de Girona”.