Detenen cinc persones per robar peces de roba a Girona per valor de 1.200 euros

Les detencions han tingut lloc en el marc de l'operació Grèvol que els Mossos realitzen per Nadal

Els Mossos de Figueres van detenir a començaments de mes Abdelfattah El A.A., de 23 anys i amb veí de Castelló d'Empúries (Alt Empordà) com a presumpte autor del furt ocorregut en un establiment comercial de la capital altempordanesa. El detingut hauria vigilat la botiga durant una estona abans d'entrar-hi -amb una actitud sospitosa- i endur-se'n un parell de peces de roba valorades, conjuntament, en més de 600 euros. El lladre va fugir corrents, però va ser possible identificar-lo i el dia següent una patrulla va detenir-lo en localitzar-lo a Figueres.


Abdelfattah El A.A., amb nombrosos antecedents, va passar a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Figueres i aquest va decretar el seu ingrés a presó.

Per altra banda, efectius de l'Àrea Bàsica Policial del Baix Empordà van detenir, també a començaments de desembre, Sorin T., de 22 anys; Razvan Victor M., de 20 anys; Razvan-Mihai C., de 20 anys, i Gabriel Marian D., de 20 anys -tots veïns de Palamós (Baix Empordà)-, com a presumptes autors d'un delicte de furt.

Una patrulla de la Unitat de Seguretat Ciutadana de la Bisbal va aturar, en un control a la carretera C-66, un vehicle sospitós ocupat per quatre homes. Els agents van escorcollar el vehicle i van trobar-hi, entre altres coses, diversos objectes que podrien ser emprats per robar, com ara un parell de bosses folrades amb alumini, quatre alicates i un petit ganxo de metall, de manera que van comissar els objectes en qüestió. Quant als ocupants del cotxe, no hi havia cap indici que haguessin comès, fins a aquell moment, cap fet il·lícit.

Ara bé, just el dia següent els mossos van detectar de nou el vehicle sospitós a la carretera C-66, van cercar-lo i van enxampar-lo quan arribava a Palamós. En fer l'escorcoll preceptiu, els policies van trobar, al portaequipatges del cotxe, una maleta amb 20 peces de roba, el valor conjunt de les quals superaria els 580 euros. També hi havia, a la guantera, unes alicates i un ganxo metàl·lic, uns estris suposadament utilitzats per treure els sistemes d'alarma de les peces de roba. A més a més, tres d'ells portaven posats banyadors de dona modificats per tal de poder-hi guardar articles; concretament, els havien fet un forat de 10 centímetres a la zona de la panxa.

Davant de totes aquestes evidències, els quatre homes van quedar detinguts. Pel que fa a la procedència dels articles recuperats, les gestions que els mossos van fer a partir d'aquell moment van concloure que havien estat sostrets en cinc botigues d'un centre comercial de la zona de Girona.