La 8ena edició del Festival del Circ de Girona amplia els dies, funcions i pati de butaques

Durarà sis dies i hi hauran setze representacions

La 8ena edició del Festival Internacional de Circ de Girona, que tindrà lloc del 14 al 19 de febrer d'enguany, comptarà amb més dies de representació, allargant-se un més respecte l'any passat, com també ampliant el nombre de representacions passant de catorze a setze.

En total seran 24 atraccions que comptaran amb un total de 76 artistes provinents de fins a 12 països diferents. En un altre ordre de les coses, pel que fa a la superfície que ocuparà el festival, també s'ha ampliat, passant de 5.430 metres quadrats a 8.430 en total, fet que permet créixer el pati de butaques que comptarà amb 34.240 seients (4.280 més que l’any passat).

Un esdeveniment únic

El Festival Internacional de Circ de Girona és l’únic festival internacional del circ a Catalunya i l’Estat, i és un dels cinc més importants del món. Només acull espectacles de primer nivell que abans no s’han representat a cap pista d’un circ europeu. Com a novetat, aquest any inclourà la fira comercial internacional «Circus World Market», al Palau de Fires de Girona.

Gran impacte econòmic

El Patronat de Turisme de Girona va calcular que l'impacte econòmic total de l'esdeveniment l'any passat fou d'1.458.863 euros. Aquests diners comptabilitzen, entre d'altres, els beneficis que deixa a hotels, botigues, restaurants o taxis al llarg de la durada del certamen. D'aquests diners, els que arriben exclusivament per impacte directe són 1.010.293 euros.

La ràtio que escenifiquen aquestes dates és que per cada euro que s'ha invertit en el festival, l'impacte econòmic fou deu vegades superior. Unes dades que per al president de la Diputació de Girona, Pere Vila, avalaven la injecció econòmica de 100.000 euros d'aquesta administració. "El retorn econòmic del diner públic no admet discussió", va assegurar aleshores i anunciar que Diputació i Patronat hi seguiran posant-hi diners per aquesta vuitena edició.