Tres motoristes ferits greus en topar contra una conductora beguda a l'N-II a Vilademuls

Dos d'ells han patit amputacions a les extremitats inferiors del cos

[Actualització 12:43h]

Tres motoristes han resultat ferits greus després de xocar contra un cotxe a l'N-II a l'alçada de Vilademuls (El Pla de l'Estany) quan faltaven tres minuts per les nou del matí d'avui segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT).

Com a resultat de l'impacte la carretera està tallada en el punt quilomètric 732 en els dos sentits de la marxa. Dos dels motoristes han estat traslladats a l'Hospital Josep Trueta de Girona mentre que el tercer a l'hospital Germans Trias i Pujol de Badalona. Dos d'ells han patit amputació de les extremitats inferiors arran de l'impacte. Pel que fa a la conductora del turisme aquesta ha resultat ferida lleu i se l'ha detingut per donar positiu en el control d'alcoholèmia.

Fins al lloc dels fets s'hi han desplaçat tres unitats dels Mossos d'Esquadra, quatre ambulàncies i dos helicòpters del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

La conductora, detinguda

Segons han informat els Mossos d'Esquadra, la conductora del turisme és una dona de de 22 anys, de nacionalitat espanyola i veïna de Lloret de Mar (Selva), la qual ha estat detinguda com a presumpta autora d’un delicte contra la seguretat viària, per conduir amb una taxa d’alcohol penalment punible amb resultat d’accident.

Mentre els serveis mèdics atenien els ferits, els mossos han constatat que l’accident ha passat quan la conductora del turisme ha envaït el carril en sentit contrari per on circulava un grup de cinc motocicletes i ha xocat contra tres d’elles.

També han detectat que la conductora tenia símptomes d’anar sota la influència de les begudes alcohòliques. Li han fet la prova d’alcoholèmia, la qual ha donat un resultat positiu de 0.38 mg d’alcohol per litre d’aire expirat, quan el límit màxim permès en aquest cas era de 0.25 mg/l.

La detinguda, que no tenia antecedents, passarà properament a disposició del jutjat d’instrucció en funcions de guàrdia de Girona.