S'incendia una botiga de mascotes a Blanes i moren diversos animals

L'estructura de l'edifici no s'ha vist afectada

Un total de set dotacions dels Bombers de la Generalitat han intervingut pels voltants de tres quarts de sis de la matinada d'avui en l’extinció d’un incendi que ha tingut lloc en una botiga de venda d’animals situada al centre Blanes (Selva).

Després d'alertar a la Policia Local han anat arribant al lloc dels fets tres patrulles d'aquest cos, set dotacions dels Bombers, dues patrulles dels Mossos d’Esquadra i dues ambulàncies del SEM. Segons informa l'Ajuntament no s'ha de lamentar cap víctima i s’han pogut rescatar de l’interior de la botiga alguns animals vius, mentre que d’altres no ha estat possible salvar-los.

Sense danys estructurals

A conseqüència de l’incendi, la botiga ha resultat molt afectada, i les façanes dels dos pisos que hi ha al damunt han quedat ennegrides. Els inquilins dels dos habitatges han desallotjat l'immoble per iniciativa pròpia. L'incendi ha estat totalment extingit quan faltaven uns minuts per dos quarts de vuit del matí.

A partir d'aleshores els bombers s’han ocupat de ventilar i refredar l’interior de la botiga. Un equip del Departament d’Urbanisme de l’Ajuntament de Blanes ha realitzat una inspecció dels dos habitatges a dos quarts de nou del matí i s’ha pogut determinar que no hi havia danys en l’estructura. Conseqüentment, els inquilins dels dos pisos han pogut retornar a casa seva.

Els efectius sanitaris han atès un dels inquilins, una dona d'edat avançada, afectada per un atac d’angoixa sense més conseqüències.

Pel que fa als animals que hi havia a l’interior de la botiga en el moment de produir-se l’incendi, principalment hi havia ocells, peixos, conills, tortugues, i altres tipus d’espècies. Alguns dels animals han pogut ser rescatats amb vida pels mateixos responsables de la botiga quan se’ls ha permès entrar-hi, mentre que d’altres han mort majoritàriament a conseqüència d'inhalació de fum.