Un bus llançadora connectarà el centre de Figueres amb l'estació del TAV

El servei tindrà 8 expedicions diàries, 10 minuts de trajecte i costarà 1,10 euros

  • Horari de l'autocar que unirà el centre de Figueres amb l'estació del TAV
    Horari de l'autocar que unirà el centre de Figueres amb l'estació del TAV
  • Plànol del trajecte que cobrirà el bus llançadora
    Plànol del trajecte que cobrirà el bus llançadora
  • Estació del TAV a Figueres
    Estació del TAV a Figueres

El Departament de Política Territorial i Obres Públiques (DPTOP) ha elaborat un estudi de mobilitat per tal de donar resposta a la nova demanda generada amb la posada en marxa de la nova estació de tren d'alta velocitat de Figueres-Vilafant. Així, d'acord amb aquest estudi, el DPTOP implantarà un seguit d'actuacions per millorar l'accessibilitat en transport públic a la nova estació, coincidint amb l'estrena dels nous serveis ferroviaris d'alta velocitat entre Barcelona i París.


D'aquesta manera, es crearà a partir del 19 de desembre un nou servei d'autobús llançadora per connectar de manera ràpida l'estació d'autobusos de Figueres, situada al centre de la capital de l'Alt Empordà i on també es troba l'actual estació de tren convencional, amb l'estació del TAV de Figueres-Vilafant, on els usuaris podran enllaçar tant amb els serveis en direcció a França com amb els serveis en sentit Barcelona.

8 expedicions diàries, 10 minuts de trajecte

La nova línia llançadora de bus s'ha dissenyat específicament tenint en compte les freqüències de pas dels serveis ferroviaris de l'estació del TAV de Figueres-Vilafant. D'aquesta manera, s'oferiran 8 expedicions diàries, 4 d'anada i 4 de tornada, en coordinació amb els horaris dels trens, de manera que s'adaptaran a possibles modificacions horàries que es puguin produir en un futur.

Les sortides seran a les 10.35, 12.40, 14.30 i 20.40 hores des de l'estació d'autobusos de Figueres, i a les 10.50, 12.55, 14.45 i 20.50 hores des de l'estació del TAV de Figueres-Vilafant. El temps de recorregut d'aquest nou servei serà aproximadament de 10 minuts amb algunes parades intermèdies per tal de donar cobertura al major nombre de població possible de la capital.

Segons el DPTOP, l'objectiu és, d'una banda, apropar fins al centre de Figueres els viatgers dels trens amb origen Barcelona i destinació l'estació del TAV de Figueres-Vilafant, així com als viatgers amb origen París i destinació Vilafant, perquè puguin enllaçar amb tota l'oferta de línies de transport públic a l'estació d'autobusos i de tren convencional de la capital de l'Alt Empordà. D'altra banda, la nova línia de bus aproparà els viatgers des de diferents zones de Figueres fins a l'estació del TAV, on podran connectar cap a França i cap a Barcelona.

El cost del bitllet senzill del nou servei de bus serà d'1,10 euros, tot i que els usuaris disposaran d'una Targeta Valor, títol moneder multipersonal que permet fer càrregues de 20, 30, 40 i 50 euros que no caduquen, on es farà un descompte del 20% sobre el bitllet senzill. Així, el preu unitari del viatge quedarà en 0,88 euros. Aquesta nova línia de bus llançadora serà gestionada per l'empresa TEISA.

Per altra banda, s'analitzarà en funció de l'evolució de la demanda la possibilitat que les línies interurbanes d'altres municipis amb destinació Figueres puguin incloure una nova parada a la nova estació del TAV de Figueres-Vilafant. Finalment, en un futur s'estudiarà la possibilitat de coordinar conjuntament els serveis interurbans del DPTOP amb els serveis urbans de l'Ajuntament de Figueres per tal d'adequar l'oferta a les futures necessitats de demanda.

3 noves llicències de taxi a Vilafant

Pel que fa als taxis, i d'acord amb l'estudi realitzat, el DPTOP té previst atorgar 3 noves llicències al municipi de Vilafant, per tal de donar una resposta adequada a les noves necessitats de mobilitat que es generin amb els nous serveis ferroviaris i que permetran cobrir les necessitats de mobilitat per altres motius com l'accés als centres sanitaris i socials de la capital. A més, la prestació del servei de taxi a l'estació del TAV de Figueres-Vilafant serà conjunta entre els municipis de Vilafant i Figueres, de manera que els taxis de tots dos municipis hi podran operar.