'Aturem la C-32' presenta un nou recurs contenciós contra els nous estudis per allargar la carretera

El TSJC denega a la Generalitat aixecar la suspensió cautelar de les obres

El litigi judicial per evitar l'allargament de la carretera C-32 a Blanes, Lloret de Mar i Tossa de Mar (la Selva) segueix més actiu que mai. La plataforma Aturem la C-32 ha presentat un nou recurs contenciós administratiu contra de l'estudi informatiu i l'estudi ambiental que el passat mes de març el Departament de Territori i Sostenibilitat va aprovar.

Segons la plataforma, aquest nou estudi informatiu podria donar pas a un nou projecte de prolongació de la carretera, tot i que encara hi hagi vigent la suspensió cautelar de les obres. Per això obren una via judicial, a l'espera que es resolgui la primera.

En paral·lel, el nou recurs arriba després que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) hagi anunciat que mantindrà la suspensió cautelar de les obres. La Generalitat havia demanat que s'aixequés aquesta mesura cautelar després d'aprovar un nou informe ambiental. Tot i així, el jutge ha denegat aquesta petició.

La plataforma Aturem la C-32 qualifica aquests moviments del govern català com una estratègia de desgast per tal d'aconseguir la prolongació de la carretera. Tot i així, la plataforma ja ha anunciat que seguiran defensant la sostenibilitat en matèria de mobilitat i turisme al territori.