400 persones fan la volta a la presó del Puig de les Basses en una nova jornada reivindicativa

A l'acte hi han participat personalitats com Empar Moliner

El Puig de les Basses ha acollit una altra jornada en favor de la llibertat de Dolors Bassa i Carme Forcadell. Fins a la presó de Figueres s'hi han acostat prop de 400 persones, que han participat en una volta solidària per demanar que "cap presa ni exiliada política caigui en l'oblit". En total, han estat 2,6 quilòmetres de recorregut, just el que mesura el perímetre del centre penitenciari, que s'ha omplert de banderes independentistes i de persones reclamant la llibertat dels presos.

Just abans, un grup de veïns de Celrà (Gironès) entre els quals l'alcalde, Dani Cornellà, han plantat un arbre de Nadal ple de llaços grocs a l'entrada de l'aparcament de terra que hi ha al Puig de les Basses. Tothom que s'hi acostava podia decorar-lo amb un llaç, si bé hi havia qui hi deixava missatges de suport a Dolors Bassa.

Cap al migdia ha estat el torn dels parlaments a càrrec de l'escriptora Empar Moliner, l'exdiputada de la CUP Mireia Boya i diversos membre de l'ANC i del col·lectiu La Forja. Tots han coincidit en exigir la "llibertat immediata" de tots els "presos polítics".

Boya ha reivindicat l'acte com un homenatge a les dones que van fer possible l'1-O. "A vegades sembla que el referèndum només va ser gràcies a Carles Puigdemont i Oriol Junqueras i això no és així", ha etzibat.

L'exdiputada cupaire diu que la República "ha de tenyir-se de lila" i lamenta que "es parli tan poc" de les dones que estan a la presó i a l'exili. "Sense elles és evident que l'1 d'octubre no hauria estat possible", ha assenyalat Boya.

Actes imprescindibles

Tant Boya com Moliner han coincidit en considerar els actes que es fan com a "imprescindibles", malgrat que "hi ha qui els minimitza". "És molt important estar connectats, enxarxats i coordinats per seguir una mobilització constant al carrer. Aquests actes també contribueixen a això", ha remarcat Boya.

Per la seva banda, Moliner explica que "no té cap sentit" mantenir a la presó tant Bassa com Forcadell com a qualsevol de la resta de presos. "Són gent bona, i els qui els envolten també són gent bona que no mereixen el que estan passant", ha conclòs.

Entre els assistents a l'acte s'hi ha vist la germana de Dolors Bassa, Montse Bassa, i alguns nebots de l'exconsellera. Qui també ha visitat la presó de Figueres ha estat la consellera de justícia, Esther Capella, que no ha passat per l'acte que s'estava fent just al costat. Està previst que aquest dilluns, el president de la Generalitat visiti Dolors Bassa.