Solidaritat Catalana es marca com objectiu participar a les properes eleccions municipals

Propugnen l'elecció directe dels càrrecs als consells comarcals i les diputacions per tal d'eradicar 'dèficits democràtics'

Solidaritat Catalana per la Independència (SI) irromp dins el panorama polític municipal amb l'anunci fet aquest matí de voler-se presentar a les properes eleccions municipals. El diputat Alfons López Tena, ha assegurat a Girona que resten a l'espera que els adherits a SI prenguin la decisió de crear llistes als seus municipis sempre i quan mantinguin una 'clara voluntat d'entesa amb altres forces polítiques' i que els membres de la llista 'siguin escollits lliurement pels ciutadans'. Tena ha confessat que en aquests moments mantenen converses amb la Candidatura d'Unitat Popular (CUP) de cares a presentar una possible candidatura conjunta, 'tot i que encara no s'ha arribat a concretar res', ha dit. Amb tot, el número dos de Solidaritat a Girona, Santi Niell, ha confessat que la intenció és convocar l'independentisme municipal per tal de crear una llista 'amb una base programàtica comú adaptada a cada municipi'. Niell ha qualificat 'd'esgotat' el model aplicat per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) i el de la Federació de Municipis de Catalunya (FMC).

Per tot això, Tena ha confessat la seva intenció de modificar el funcionament d'òrgans com els consells comarcals i les diputacions. Al seu entendre, l'elecció directe dels càrrecs a través de les decisions dels partits genera un 'dèficit democràtic' i que, per tant, seria bo que els ciutadans 'poguessin nomenar o cessar als consellers d'aquests organismes', ha narrat l'independentista. Aquesta és una proposta que SI té previst presentar al Parlament de Catalunya i també interpel·laran al nou govern sobre 'què pensen fer per evitar que ens robin i recuperar així els 22.000 milions d'euros que es queda Espanya', ha reblat l'independentista.