Els Mossos desallotgen els manifestants que ocupaven l'AP-7 a Girona

Més d'un centenar d'antiavalots els han anat fent recular entre tensió

  • Els Mossos han acabat desallotjant quan estaven als carrers adjacents a l'AP-7 a Girona. ACN
    Els Mossos han acabat desallotjant quan estaven als carrers adjacents a l'AP-7 a Girona
    Fotos: ACN
  • Els Mossos han fet retrocedir els manifestants fins darrere el voral de l'AP-7 a Girona. ACN
    Els Mossos han fet retrocedir els manifestants fins darrere el voral de l'AP-7 a Girona
    Fotos: ACN
  • Els Mossos d'Esquadra desallotjant els manifestants que tallaven l'AP-7 a Girona. ACN
    Els Mossos d'Esquadra desallotjant els manifestants que tallaven l'AP-7 a Girona
    Fotos: ACN

Centenars de manifestants han tallat l'AP-7 a l'alçada de Girona durant més de cinc hores. El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Girona havia convocat a les sis del matí al pàrquing de la Copa per organitzar la protesta contra el consell de ministres que se celebra a Barcelona.

Poc després de les set del matí, han tallat el trànsit a l'AP-7 prop de la sortida de Girona oest. Primer han interromput la circulació en sentit nord però, poc després, han envaït també el carril en sentit nord. Els activistes han fet barricades amb pneumàtics, han encès fogueres en bidons i han desplegat pancartes on s'hi podia llegir 'Tombem el règim del 78', 'Implementem la República' i '21-D Desbordem-los'. A més, també han fet dues grans pintades sobre l'asfalt.

Els Mossos d'Esquadra, amb alguns efectius desplegats al lloc, han vigilat la protesta fins que poc després de les dotze del migdia han arribat una vintena de furgonetes amb un centenar d'efectius de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO). La consigna del CDR era clara: evitar els enfrontaments i no resistir-se al desallotjament.

Els manifestants han esperant l'arribada dels antiavalots darrere la barricada de pneumàtics, que han ruixat amb gasolina però no han tingut temps de calar-hi foc perquè els agents han saltat la línia immediatament. Aleshores, els Mossos han fet recular els activistes fins a situar-se fora de l'autopista, al voral i darrere les tanques.

La línia policial ha anat avançant en una línia per dispersar els manifestants. Durant aquest desallotjament hi ha hagut moments de tensió amb empentes i algun cop de porra dels agents cap als activistes. Els manifestants han cridat proclames com 'No us mereixeu la senyera que porteu' o 'Els Mossos també són forces d'ocupació'.

Finalment, el CDR ha donat per finalitzada la protesta a dos quarts d'una i han animat els manifestants a afegir-se a la mobilització convocada a la mateixa hora davant la subdelegació del govern espanyol.

El CDR Girona ha criticat, a través de les xarxes socials, l'actuació dels Mossos: "Avui, una vegada més, han demostrat que el seu únic objectiu és defensar la unitat d'Espanya i el règim del 78". I han advertit que la fi del tall de l'AP-7 no posa punt final a les mobilitzacions. "Avui els carrers de Girona criden desobediència", exposen.

Tan bon punt els Mossos han desallotjat l'AP-7 els operaris han començat a treballar per retirar els obstacles de la calçada i apartar les tanques vinclades pels manifestants. Pocs minuts després s'ha reprès la circulació. A aquesta hora ja no hi havia camions ni vehicles atrapats pel tall de carretera perquè els Mossos els han fet recular per buscar vies alternatives per continuar la marxa.