Judici per agredir sexualment i amenaçar la parella a Figueres

El processat s'enfronta a una possible pena de 20 anys de presó

La fiscalia i l'acusació particular demanen una pena de 20 anys de presó per a l'acusat per un delicte continuat d'agressió sexual amb accés carnal, dos delictes d'amenaces en l'àmbit de la violència sobre la dona, un delicte de detenció il·legal i un delicte de maltractament per violència domèstica. A més, li apliquen una circumstància agreujant de parentiu.

Acusat i víctima van mantenir una relació durant tres anys i van compartir domicili a Figueres. Segons sostenen les acusacions, "en múltiples ocasions i a partir dels set mesos de relació sentimental", l'acusat atemoria la dona per forçar-la a tenir sexe. "Li requeria que mantingués relacions sexuals amb ell i, davant la negativa d'ella, se li encarava i li proferia expressions com aquesta: 'Puta, li xupes la polla a altres i tens l'obligació de fer-ho amb mi perquè ets la meva parella'", recull l'escrit d'acusació.

Les acusacions subratllen que, atemorida per l'actitud de l'acusat, la dona finalment accedia a fer-li fel·lacions o a mantenir relacions sexuals plenes. A més, continuen exposant, al llarg d'aquest temps, també aprofitava quan la dona dormia agredir-la. "Es col·locava sobre la seva parella i la despertava introduint-li el penis a la boca", indiquen fiscalia i acusació particular.

Per evitar nous atacs, la víctima va dedicar no dormir al mateix llit que l'acusat. Tot i això, entre el setembre del 2016 i el mateix mes del 2017 –quan va acabar la relació-, la continuava "intimidant i coartant" insultant-la, trencant o llançant-li objectes o "cridant amb ràbia". "També la patejava per treure-la del llit o la subjectava amb força pels braços", concreten les acusacions que afegeixen que d'aquesta manera, sempre aconseguia atemorir la víctima perquè "accedís a mantenir relacions".

Ja el setembre del 2017, quan la víctima va decidir no tornar al domicili, l'acusat la va trucar per telèfon i, segons les acusacions, la va amenaçar de mort. El mateix hauria fet trucant a una amiga de la dona.

La mitjanit del 26 de setembre, la víctima va tornar al domicili familiar a recollir les seves coses. Allà, l'acusat la va subjectar pels braços, la va llançar contra terra i li va treure el mòbil per evitar que marxés. Després de sis hores, va aconseguir fugir quan el processat s'havia adormit, segons mantenen les acusacions.

Ho nega

El cas ha arribat a judici aquest dijous a la secció quarta de l'Audiència de Girona. En la seva declaració, l'acusat, que només ha respost les preguntes del seu advocat, ha negat els fets i ha assegurat que no havia escrit uns whatsapps que l'incriminarien. També ha negat que forcés la víctima a tenir relacions sexuals amb ell. De fet, a preguntes del seu advocat, ha dit que "mai" va agredir ni físicament ni verbalment la seva parella.

Just després de l'acusat ha declarat la víctima que ha relatat que les relacions sexuals van ser consentides el primer any, però que aleshores ella ho feia "perquè no s'enfadés". "És una persona molt activa en aquest aspecte i jo al final sempre accedia per no generar mal ambient", ha explicat.

La dona ha assenyalat que algunes vegades l'acusat la perseguia per casa i l'acorralava si ella es negava a practicar sexe. "Potser hi va haver alguna empenta i em va agafar del braç, però no va anar més enllà", ha afirmat.

Amb tot, la víctima ha revelat durant la seva declaració que en ocasions l'home aprofitava quan dormia per posar-li el penis a la boca, o li agafava la mà per masturbar-se.

Just després ha declarat la millor amiga de la víctima que ha negat que l'acusat la truqués per amenaçar-la, un fet que sí constava en la declaració de la dona. La testimoni ha reconegut que la relació era "tòxica" i que la víctima "ho passava molt malament".

Tot i això, a preguntes de la fiscal, l'amiga ha deixat clar que "mai" va veure agressions físiques o verbals cap a la víctima, ni maltractaments per part de l'acusat. "Simplement veies que era una relació que no anava bé", ha conclòs. El cas ha quedat vist per a sentència.