La Generalitat encarrega un estudi de mercat per analitzar la possibilitat de vendre Comforsa

El Departament d'Empresa insisteix que estan estudiant totes les opcions

La Generalitat ha encarregat un estudi de mercat per analitzar la possibilitat de vendre l'empresa del Ripollès, Comforsa. El Departament d'Empresa vol estudiar els escenaris de futur de la companyia, que és de propietat pública a través de l'empresa Avançsa. Un d'ells és aquest i per n'hi ha d'altres sobre la taula.

Des del Departament insisteixen que la voluntat i l'objectiu és garantir els llocs que treball i la viabilitat de l'empresa. Recorden però que en els darrers anys s'hi han fet diverses injeccions de capital i que s'han reorientat algunes de les activitats que s'hi fan amb bons resultats. Per això, creuen que ara és el moment de veure quines possibilitats té i, en cas que es decidís vendre, saber quines opcions i quins possibles compradors tenen.

Comforsa fabrica peces de metall per a cotxes, components per a camions, tràilers i maquinària d'obra pública. Té centres de producció, a Campdevànol i a Ripoll.

Té una plantilla de més de 400 treballadors i factura al voltant d'uns 70 MEUR anuals. Segons les dades econòmiques que faciliten al seu portal web, les exportacions representen el 90% de la seva activitat, amb Europa i els Estats Units com a principals mercats.