Lluc Salellas i Pere Albertí, entre els cinc primers noms de la llista de Guanyem Girona

La formació donarà a conèixer qui encapçalarà la candidatura dissabte

Guanyem Girona ja ha començat a tancar la llista per a les municipals del proper maig i ha desvetllat quins seran els cinc primers noms que encapçalaran la candidatura. El moviment, que integren partits polítics, entitats i activistes socials i culturals, ha destacat el caràcter "assembleari" amb el qual s'han escollit.

La coordinadora de Guanyem Girona va obrir un procés participatiu per fer la llista, on hi van prendre part fins a 400 persones. Cadascuna, podia proposar fins a tres noms. Es van recollir 900 propostes, que es van concretar en 250 possibles candidats. I d'aquests, n'hi va haver un centenar que van acceptar ser part de la candidatura.

A partir d'aquí, com ha concretat el portaveu de Guanyem Girona, Carles Serra, la coordinadora de la formació va començar a treballar amb la llista, seguint les directrius que s'havien marcat. N'hi havia quatre: que fos una candidatura paritària, que reflectís la diversitat de la ciutat (barris, procedències), que visualitzés els moviments socials i el teixit associatiu de Girona i que els primers llocs els ocupessin persones amb experiència en diferents àmbits.

Serra ha explicat que aquesta darrera premissa vol garantir que Guanyem Girona "tingui un espai" al consistori. Per això, la coordinadora va proposar els cinc primers noms en base a la seva vinculació a l'àmbit social, empresarial o també pels coneixements que tenen de com funciona l'ajuntament.

Més de dos terços

La proposta es va sotmetre a votació ahir, en una assemblea on van participar-hi una vuitantena d'adherits a Guanyem Girona. I va ser escollida per àmplia majoria, amb l'aval de més de dos terços dels qui van votar.

Els cinc primers llocs de la llista els integraran l'activista social Dolors Serra, vinculada a Girona Acull i a la Xarxa pels Drets Socials; la professora i educadora social Cristina Andreu, amb experiència laboral tant a l'ajuntament com a la Generalitat; l'emprenedor Xavier Montoya, membre del Comú de Girona i que va formar part de la junta d'Òmnium Gironès; el periodista, politòleg, actual regidor de la CUP i diputat a la Diputació Lluc Salellas, i el regidor de MES Pere Albertí, que també va ser director de l'institut Montilivi.

El nom de qui encapçalarà la llista, però, no es donarà a conèixer fins dissabte, en un acte que es farà al Jardí de la Infància. El portaveu de Guanyem Girona ha volgut insistir en què la llista s'ha fet "des del consens" i amb la participació dels qui han donat suport al moviment. I que l'encapçala gent amb "certa projecció pública" perquè Guanyem Girona es vol nodrir de la seva expertesa amb la idea clara "d'entrar a governar" al consistori gironí.

Guanyem Girona va néixer aquest octubre passat, amb un manifest fundacional que ja ha rebut més de 580 suports i compta amb 400 adhesions. En formen part la CUP, MES, el Comú de Girona, Som Alternativa, Pirates, Lluita Internacionalista, a més d'entitats com l'Espai Antiracista, la Xarxa pels Drets Socials o l'associació Aigua és Vida.