Un activista citat pels Mossos per desordres públics a Girona es nega a declarar

L'investigat denuncia la "repressió"

A les nou del matí, una cinquantena de persones s'han concentrat davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra de Girona per donar suport a l'activista citat a declarar per un suposat delicte de desordres públics. Poca estona després, Jordi Alemany ha anunciat que ha optat per desobeir. Ara, els Mossos el poden detenir o bé enviar directament l'atestat al jutjat, que decidirà si la investigació tira endavant i el cita a declarar.

Alemany, que també és membre del secretariat nacional de l'ANC, ha detallat que un dels motius pels quals ha decidit no anar a declarar és perquè desconeixen per què l'han citat. Sospita que pot ser per la seva participació en mobilitzacions "dels últims mesos" però desconeix per quins fets concrets el podrien investigar.

"Sóc conscient d'haver participat en protestes legítimes a favor de la llibertat d'expressió, contra la repressió i a favor de la República, i això xoca amb la legalitat de l'estat espanyol", ha denunciat. Entre les possibles mobilitzacions que investiguen els Mossos hi ha la de l'1 d'octubre davant la subdelegació del govern espanyol o la manifestació antifeixista del 6 de desembre.

A més, també critica la "deriva espanyolista i repressiva dels Mossos d'Esquadra". "El missatge és que no ens hem d'espantar, hi ha gent que està patint la repressió més cruenta amb la presó, l'exili o el confinament al seu domicili però la nostra via quan parlem de desobediència, República i unilateralitat és la de no cooperar amb la repressió", ha exposat l'activista que, alhora, insta a "no fer cas de les amenaces" i mobilitzar-se massivament divendres amb motiu del consell de ministres.

Alemany, cara coneguda de l'activisme gironí, ha denunciat l'ús de "fitxers policials il·legals" per identificar i investigar els participants en mobilitzacions. "La brigada d'informació dels Mossos apunta als membres de diferents col·lectius, això no és nou i ha tornat a passar un cop més", ha afirmat.

La concentració de suport ha acabat corejant la proclama "si en toquen a una, ens toquen a totes" i aplaudiments.