Puigcercós: 'o és Esquerra que frenarà el PP o és el PP que aturarà l'independentisme'

El líder republicà ha explicat que diumenge 'toca triar entre el partit de Companys o el partit d'Aznar'

Esquerra ha conclòs la seva campanya electoral al municipi de Vilablareix reforçant el missatge que ha emès els darrers dies; 'o és Esquerra que frenarà el PP o és el PP que aturarà l'independentisme'. La trobada, que ha aplegat més de 700 persones a l'interior del pavelló municipal d'esports, ha servit per posar en solfa les intencions dels republicans de mantenir-se com a tercera força dins del panorama polític català. El cap de llista republicà, Joan Puigcercós, ha carregat contra la formació encapçalada per Artur Mas al assegurar que CiU és 'ambigua' pel que fa a les seves intencions d'arribar a celebrar un referèndum per la independència. 'Ningú ens regalarà res, per això vaig proposar a Mas que si no aconseguim el concert econòmic féssim el referèndum. A hores d'ara encara busca raons', ha rematat el republicà.

Segons Puigcercós, ERC és l'únic partit que 'dóna expressió i metabolitza' la manifestació del passat 10 de juliol a Barcelona. 'Som una nació i tenim dret a decidir. Que ens plantem a Madrid i ens tanquen la porta als nassos al demanar que volem quedar-nos amb els impostos a casa? Doncs referèndum d'independència', ha rematat. El republicà també ha tingut paraules per al líder del PSOE, José Luis Rodríguez Zapatero, el qual ha titllat de 'mentider' al assegurar que 'avui s'ha passejat per les emissores de Catalunya explicant que el que havia dit sobre l'Estatut era mentida. I s'ha quedat tant ample', ha dit. Amb tot, també ha criticat al candidat del PSC, José Montilla, el qual va garantir segons Puigcercós que 'recuperaria l'Estatut amb l'ajuda del president amic a la Moncloa'. 

En clau gironina, la candidata Carme Capdevila ha volgut convèncer als presents que la millor opció independentista era la que presentava Esquerra. 'Perquè hem de votar marques blanques quan es pot votar l'original que és Esquerra?', ha dit la republicana en al·lusió a Solidaritat Catalana i Reagrupament Independentista. Amb tot, Capdevila ha apel·lat al vot útil i ha defensat la tasca desenvolupada per ERC els darrers set anys dins el govern de la Generalitat, sobretot pel que fa referència a les polítiques socials.