Puigcercós demana als votants de Zapatero que donin suport a ERC per aturar el PP

El republicà insisteix a Mas durant la seva visita a Salt perquè respongui a la proposta de demanar el concert i fer un referèndum

Joan Puigcercós ha centrat el seu missatge en la visita del president espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, a Catalunya per donar suport al PSC. El candidat d'ERC ha assegurat que hi ha 'una certa decepció' entre la ciutadania que va donar suport a Zapatero durant les eleccions espanyoles.


Davant d'aquest escenari, Puigcercós s'ha dirigit als votants que van optar per Zapatero: 'Demano al votant socialista que li va fer costat a les espanyoles per parar el PP, que ara doni suport a ERC per aturar el Partit Popular'. És a dir, ha estirat l'argument central de la campanya, segons el qual qui pot decidir són els republicans o els populars.

No obstant això, Puigcercós ha utilitzat el missatge que aquest dijous va llançar Zapatero, negant un nou acord de finançament, per convèncer els votants socialistes des d'una altra perspectiva: 'Demano als votants que en el seu moment van parar el PP votant el senyor Zapatero que ara donin suport a ERC perquè és la única força que té la capacitat d'aconseguir canviar el model de finançament'.

Mas ha de respondre

Puigcercós ha utilitzat la visita de Zapatero en un tercer sentit, assegurant que les paraules del president espanyol 'obliguen de forma més clara a Mas de respondre a la proposta que li vem fer des d'ERC'. En altres paraules, les declaracions obligarien el candidat de CiU a posicionar-se sobre 'la proposta de tenir un full de ruta comú del catalanisme'.

'Mas ha de respondre ERC perquè anar-se'n amb el PPC o sumar amb el PPC és el camí contrari del que defensa la majoria de la gent que va sortir el 10 de juliol al carrer' ha alertat Joan Puigcercós, recordant que la proposta republicana es basa en donar suport a CiU per demanar el concert i convocar un referèndum d'independència si no s'assoleix.

D'altra banda, el líder republicà ha assegurat que està content de la campanya electoral, indicant que té 'bones sensacions perquè ens hem atansat a la gent'. 'Hi ha gent que segurament mirava ERC amb un cert recel aquests últims anys, però crec que hem pogut explicar-nos i fer que molta gent es replantegi de votar Esquerra i ens donin suport', ha subratllat.