Paco Pérez: 'Per a un negoci que va començar el 1939 com a xiringuito de platja, no està malament'

El restaurant Miramar de Llançà ha guanyat dues estrelles Michelin a la guia d'aquest any

 La festa Michelin s'està vivint amb intensitat aquest divendres al matí al restaurant Miramar de Llançà, la cuina del qual ha estat reconeguda aquest dijous amb una segona estrella de la prestigiosa guia culinària.


En declaracions d'aquest matí, el responsable del projecte, el cuiner Paco Pérez, es mostrava satisfet amb la fita, i assegurava que 'per a un negoci familiar que va començar el 1939 com a xiringuito de platja' el reconeixement no està malament.

Quin és el secret de l'èxit de la cuina catalana? Al seu parer, 'ens llevem molt d'hora i anem a dormir molt tard', una asseveració que aprofundeix en el tòpic del fer treballador d'aquest país.

Ara bé, probablement amb això no n'hi ha prou, perquè Pérez admet que el món de la cuina és 'molt competitiu'. Adverteix que 'tothom vol fer les coses molt ben fetes' i per això creu que la fórmula que cal seguir és 'continuar-les fent tan bé com fins ara'.

El multiestrella reconeix que aquest aspecte no és mai fàcil, i afegeix que és encara més difícil en un indret com Llançà 'que no està de pas i a on s'ha de venir expressament'.

Tot i això, el cuiner confia que la segona estrella Michelin els ajudi a tenir ara 'més moviment'.