Confirmats els grups del festival Ítaca Sant Joan 2019

L'organització amplia el nombre de concerts a preus populars

El festival Ítaca comença a escalfar motors de cara a l'edició de Sant Joan del 2019, que es celebrarà les nits del 22 i 23 de juny, coincidint amb la revetlla de Sant Joan, a l'Estartit (Baix Empordà). L'organització ja ha confirmat que Els Catarres, Vandal, Iseo & Dodosound with the Mousehunter i Doctor Prats formaran part de la programació.

De fet, la banda de Doctor Prats serà l'encarregada d'inaugurar el festival la nit del 22 de juny. Després dels de Terrassa actuaran Iseo & Dodosound with the Mousehunter, Vandal, Pupil·les i un cap de cartell més, que l'organització anunciarà durant els primers mesos de 2019. El preu per aquesta primera nit de concerts serà de 18 euros.

Per altra banda, Els Catarres seran els primers d'actuar la nit de la revetlla. Roba Estesa, Lildami i Serial Killerz actuaran a continuació i la nit acabarà amb un altre dels caps de cartell sorpresa. Aquesta segona nit de concerts tindrà un preu de 10 euros.

La programació d'enguany de l'edició de Sant Joan del festival amplia la programació fins a la desena d'artistes que hi actuaran. Segons els organitzadors, aquest 2019 hi haurà "el millor cartell" de la història, tal com han afirmat en un comunicat de premsa.

Un dels artistes més destacats de la programació és Vandal, un artista internacional que ha estat dels més pioners dins del gènere raggatek. A més, pràcticament esgota les entrades en tots els seus concerts. L'anglès ofereix en les seves sessions una fusió de la música jamaicana amb ritmes de hardtek. Vandal presentarà a l'Ítaca el seu primer disc 'Rave & Culture', que publicarà a principis de 2019.

En la mateixa línia, Iseo & Dodosound també destaquen per la seva aposta del reggae i el dub dins de l'estat espanyol. El duet també barreja ritmes jamaicans amb electrònics i les seves sessions els han portat a diferents sales de l'estat espanyol, Europa i Amèrica.

El festival aposta per combinar aquests referents musicals amb noms més coneguts a casa nostra com ara Els Catarres o Doctor Prats per tal de potenciar el panorama musical català, però a la vegada nodrint de qualitat una programació amb referents internacionals. L'objectiu és convertir aquestes dues nits de concerts com la "primera gran festa de l'estiu a la Costa Brava".

El 'Miedo' d'Albert Pla, a l'Espai Ter

Aquesta programació musical de Sant Joan es suma a l'espectacle 'Miedo', d'Albert Pla, que el festival ja havia anunciat prèviament. L'espectacle de Pla es podrà veure el 31 de maig a l'Espai Ter de Torroella de Montgrí (Baix Empordà).

Pel que fa a la resta de programació, el festival anunciarà tots els concerts durant el mes de març. El festival Ítaca es divideix en diferents escenaris repartits en una desena de localitats de l'Empordà i es celebra entre els mesos de maig i juliol, combinant concerts de més gran format amb propostes amb un públic reduït.

Descomptes de Nadal

Per tal de fomentar la cultura com un regal durant aquestes festes de Nadal, el festival Ítaca ha llançat un descompte especial per als abonaments. D'aquesta manera, des d'aquest dilluns 17 de desembre a partir de les 13 hores i fins el 5 de gener, l'organització activa la campanya 'Per Nadal, regala't Ítaca', en què ofereixen un 20% de descompte en l'abonament dels dos dies de concert de Sant Joan. D'aquesta manera, l'abonament per a les dues nits surt a 22,40 euros.