El PP vol canviar la llei per permetre que es pugui fer trial fora dels circuits autoritzats

Millo justifica que cal 'flexibilitzar' la norma perquè és un 'esport català' amb una indústria potent al darrere

Qui vulgui agafar una moto de trial per fer esport o, en cas dels esportistes d'elit, entrenar-se, només ho pot fer dins circuits autoritzats. Aquesta restricció fa que des del sector assegurin que 'se senten perseguits', segons ha relatat el cap de llista del PP a Girona, Enric Millo, aficionat a les motos, que assegura que algun campió del món de trial li ha dit que quan surt a entrenar-se se sent 'un delinqüent' si cerca indrets fora dels circuits.


Durant una trobada amb representants de l'associació Motocat -que englobla 400 aficionats al trial a Catalunya-, Millo s'ha compromès a impulsar, l'endemà de les eleccions, un canvi normatiu per tal que la llei que regula aquest esport 'sigui més flexible'. 'La legislació impedeix de manera clara i injustificada practicar l'esport tot i que es respecti el medi ambient', ha lamentat Millo.

La norma es va fer al 1995 i no permet a aquestes motos ni circular per carretera ni tampoc accedir als boscos. Només poden fer-se servir en circuits autoritzat. El cap de llista del PP ha afirmat que els amants del trial són 'molts respectuosos amb el medi ambient' i ha lamentat que s'equipari aquestes motos amb els cotxes tot terreny i se'ls apliquin les mateixes restriccions. 'Aquestes motos només pesen 80 quilos i se'ls compara amb cotxes de quatre rodes', ha manifestat Millo. Per això, proposa que els motoristes de trial també puguin practicar aquest esport en espais oberts 'delimitats i controlats'.

Un altre dels arguments que Millo ha defensat per canviar la llei és el potencial dels esportistes catalans -que estan al capdavant de les classificacions mundials- i també que moltes de les motos de trial es fabriquen en indústries catalanes que són 'fortament exportadores'. A més, el cap de llista a Girona ha dit que pocs joves s'interessen per aquest esport de llarga tradició perquè, segons afirma, hi ha moltes dificultats per practicar-lo.

Fomentar l'esport

El cap de llista del PP a Girona, Enric Millo, ha explicat que el foment de l'esport és un dels objectius que volen impulsar. 'Volem promoure l'esport des de la base fins a l'elit', ha afirmat. A més, Millo ha explicat que volen fer un pla estratègic per fer una anàlisi dels equipaments esportius de la demarcació.

'El pla estratègic ha de servir per revisar els equipaments que hi ha a la demarcació i detectar si en falten o si n'hi ha que no s'usen prou', ha detallat Millo.