CiU promet reduir el fracàs escolar a la meitat a les comarques gironines

El cap de llista de la federació a Girona, Santi Vila, considera que l'educació 'es troba exhausta'

Vila ha denunciat que a la demarcació de Girona hi ha el 30% de fracàs escolar i que un 6,5% dels alumnes no acaben l'escolarització obligatòria. 'Amb aquestes dades de fracàs escolar no hi ha futur, ni individual ni col·lectiu', ha sentenciat, de manera que promet actuar per abordar-ho de manera específica en cadascuna de les etapes. Vila considera clau enfortir l'aprenentatge de les competències bàsiques a l'escola, saber llegir i escriure correctament o fer càlcul. En aquest sentit, defensa que 'cal reforçar la figura dels mestres' per així donar més estabilitat al model 'ja que els mestres ens diuen que estan cansats'.


Vila també ha destacat el compromís de CiU per reforçar la dotació d'oferta formativa de la regió de Girona en matèria de formació d'adults, escoles d'idiomes i recuperar les escoles taller. Segons ha assegurat, això significaria doblar les places en la majoria de casos i ha recalcat que maglrat la restricció pressupostària millorar l'educació serà 'una obsessió de CiU els propers anys perquè no podem permetre, com ha passat, que més de 2.600 persones quedin excloses'. Entre les mesures que proposa la federació hi ha també la de recuperar les escoles taller i implementar programes específics per atendre nens amb necessitats educatives especials.

Pel que fa a la Formació Professional, segons Vila CiU ampliarà la formació professional amb els sector productius per tal d'adequar l'oferta a les sortides professionals que el mercat demanda. Entre altres propostes, el candidat gironí ha destacat la importància de reforçar l'estímul de plans educatius d'entorn, l'educació en el temps de lleure o augmentar la coordinació dels serveis educatius i reforçar els espais de coordinació.