Capdevila alerta del 'retrocés' en polítiques socials si CiU governa i el PP puja

La consellera d'Acció Social i cap de llista a Girona destaca els avenços fets durant els set anys de tripartit

La consellera d'Acció Social i Ciutadania d'aquesta segona legislatura del tripartit ha llençat un missatge clar contra el PPC i CiU. Capdevila ha alertat la ciutadania que si aquests dos partits arriben a la presidència de la Generalitat o si el PP es converteix en una força 'determinant' per a la política catalana, les polítiques socials 'estan en perill'.


Per Capdevila, el tripartit ha fet 'un gran esforç' en aquest àmbit en els darrers set anys de Govern. Segons la consellera i cap de llista a Girona dels republicans, actualment totes les persones grans de Catalunya 'tenen garantit' l'accés a una plaça residencial. Capdevila ha dit que els anteriors governs de CiU es practicava una política 'subsidiària de les subvencions' i que, per contra, ara 'ha canviat radicalment'. Per Capdevila, el tripartit ha fomentat l'accés de les persones grans a les residències públiques i el copagament de les places a les residències privades per tal que tothom en tingués una plaça garantida.

La cap de llista a Girona ha dit que 'no només s'ha avançat en les millores per a la gent gran' sinó que ha posat de manifest l'atenció a la discapacitat o als malalts mentals com a exemples de l'acció de Govern del tripartit. 'Fem un balanç molt positiu de l'empenta de les polítiques socials que s'ha fet aquests anys', ha dit Capdevila que, com a exemple, ha dit que a les comarques gironines s'han creat en els darrers quatre anys 1.600 places de residència i que, actualment, ja s'han superat la programació marcada per al 2012.

Capdevila ha estat contundent i ha afirmat que si el PPC els supera i es converteix en la tercera força al Parlament hi haurà un 'retrocés en majúscules' de les polítiques socials. També ha alertat del que podria passar, segons ERC, si CiU es fa amb el Govern. Capdevila ha recordat que la federació nacionalista va votar en contra de la Llei de Serveis Socials i, segons Capdevila, 's'ha passat quatre anys criticant-la'. Per això, la líder republicana ha afirmat que si CiU governa hi poden haver retallades. 'CiU ens està posant la por al cos i amenaça que si quan arribi al Govern la caixa no està prou plena el primer que farà serà fer retallades en polítiques socials', ha manifestat Capdevila.