ERC desplega a la platja de Sant Pere Pescador una gran estelada per dir 'Adéu a Espanya'

Capdevila demana als gironins 'el vot útil de l'independentisme' per evitar que el PP sigui la tercera força al Parlament

Capdevila ha afirmat que 'des d’Esquerra creiem que calia fer el govern d’entesa per fer possible l’alternança democràtica i avançar en politiques nacionals i d’Esquerres. Amb el PSC al govern i CIU a l’oposició hem donat una oportunitat a Espanya, però després dels anys governats hem vist que era impossible i que amb Espanya no hi ha res a fer. Mantenir Espanya ens costa molt car, s’ha acabat la via autonomista, hem d’anar cap a la independència de Catalunya', ha dit.

Amb la sentència del Tribunal Constitucional, els republicans consideren que el PSC s’ha apropat més al PSOE i el sector catalanista del PSC ha quedat 'completament esborrat, per tant de la mà d’esquerra no hi haurà tripartit perquè Montilla s’ha venut al PSOE, enlloc de continuar el camí de l’Estatut ha fet marxa enrere i s’abraça fent una autèntica submissió al PSOE' asseguren.

És per aquest motiu i per tal de remarcar la importància de la presència d'Esquerra al futur govern que han iniciat aquesta campanya amb un total de 150.000 impressions, en la qual plasmen les idees i el què serà Catalunya amb un govern amb ERC i sense ell. El nou material, una mà semblant a la que s'ha vist sovint amb l’eslògan 'Adéu Espanya', simbolitza què podria passar si Esquerra fos decisiva o no en el futur govern. Per una banda, hi ha l’eslògan 'Adéu Espanya', representant la mà esquerra, i els inputs que hi hem plasmats són; 'Perquè l’Estatut ens ha fet veure que amb Espanya no hi ha res a fer; perquè mantenir Espanya ens costa molt car; perquè volem viure en català, sense lleis que perjudiquen la nostra llengua; perquè tenim dret a decidir el futur que volem per a Catalunya; Catalunya es mereix ser un estat dins d’Europa oberta i democràtica'.

Per altra banda i representant la mà dreta, hi han situat el lema 'Hola Espanya', en el qual s’hi representen els partits de CIU, PSC, PSOE i PP. Algunes de les frases que hi han escrit són extractes dels dels dirigents d’aquests partits. Un exemple són les declaracions d'Artur Mas, on deia que 'El país no està prou madur per un referèndum per la independència'. Durant i Lleida: 'La meva obligació és convèncer als ciutadans que la independència no la via per a Catalunya'. Chacón: “El capitán mande firmes! Digan conmigo: Viva España y viva el rey” i Zapatero; 'Conseguido el objetivo. Es una sentencia (la del Constitucional) para la tranquilidad'.


Els republicans finalment han volgut destacar la contraposició d'ERC i PP. Així doncs Esquerra argumenta que amb un PP el país obtindria un 'Estatut retallat, un català que seria una llengua de segona, corrides de toros, xenofòbia i demagògia, que els nostres impostos continuarien anant a Madrid i el transvasament de l’Ebre'. Pel que fa a un suposat govern amb Esquerra aleshores argumenten que es portaria a terme 'un referèndum per la independència; uns preus justos per la pagesia; els nostres impostos es quedarien a Catalunya, no a Madrid; hi hauria eficiència i transparència a l’Administració, cap persona depenent es quedaria sense ajuda i hi haurien més crèdits per a famílies i empreses', han explicat..