Dues persones queden atrapades dins un bidó de formigó per demanar la llibertat de Pórtulas

La policia ha detingut als dos joves després de passar sis hores amb els braços atrapats

Una vintena de joves s'han reunit aquest matí davant dels jutjats de Girona per reclamar la llibertat de Núria Pórtulas resta empresonada al centre penitenciari de Soto del Real (Madrid) per un suposat vincle amb la banda terrorista ETA. Dos dels antisistema han deixat els braços atrapats voluntàriament dins un bidó ple de formigó i situat al mig de l'Avinguda Ramon Folch. Després d'una hora de cridar consignes a favor de l'absolució de Pórtulas un grup d'antiavalots s'ha desplaçat fins al lloc dels fets i ha obligat als manifestants a apartar-se de la via. Mentrestant, dos bombers han iniciat els treballs per alliberar als dos joves atrapats pel ciment.

L'acte, un més dels que s'han portat a terme les darreres setmanes, arriba després que la policia practiqués una càrrega policial contra els mateixos antisistema el passat dijous 15 d'abril i acabés amb la detenció del germà de l'empresonada, Ramon Pórtulas.

Accions reiterades

D'ençà que el 12 d'abril el Tribunal Suprem va celebrar la vista del recurs per la sentència que condemna l'activista de Sarrià de Ter (Gironès), les accions de suport a Núria Pórtulas no han parat de succeir-se. El 14 d'abril, un desplegament d'agents de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) va despenjar els dos joves que s'havien enfilat a un arbre de la plaça del Lleó i no en pensaven marxar fins que sortís la resolució judicial.

Núria Pórtulas, la jove anarquista de Sarrià de Ter, va ser condemnada a dos anys i mig de presó per l'Audiència Nacional. La sentència, emesa el juliol del 2009, considera la noia culpable d'un delicte de temptativa inacabada de col•laborar amb una organització terrorista. La detenció de Pórtulas, que va estar empresonada a Soto del Real, va tenir lloc ara fa tres anys en una casa 'okupada' del barri gironí del Pont Major.

Actualització 16:30

Els joves han resultat detinguts després d'estar sis hores amb els braços atrapats pel formigó. Una vegada alliberats per part dels bombers, els Mossos d'Esquadra i la Policia Municipal se'ls han endut detinguts amb dos cotxes patrulla.