El PP beneeix el projecte socialista de fer un nou hospital Josep Trueta a Girona

Millo diu que cal reduir les llistes d'espera i que els CAP tinguin atenció 24 hores

El projecte del PSC de construir un nou hospital Josep Trueta just al davant de l'actual edifici i enderrocar-ne l'antic té defensors i detractors entre els partits. Per una banda, quan es va presentar el projecte, la senadora convergent Rosa Núria Aleixandre va assegurar que CiU no faria l'hospital si governa. Una postura que el partit va suavitzar poc després per dir que 'caldria revisar' el projecte.


Durant aquesta campanya, el PSC ha manifestat novament que 'no hi ha marxa enrere' i que el nou hospital ha de ser una realitat al 2016. La consellera de Salut, Marina Geli, va presentar al setembre el projecte bàsic i, per això, el PSC entén que l'obra ha de tirar endavant pels problemes estructurals que presenta l'actual edifici.

El cap de llista del PP, Enric Millo, ha afirmat que el nou centre és 'necessari' i que s'ha de 'començar i acabar' el més ràpid possible. Per Millo, el nou centre ajudarà a millorar la qualitat assistencial i, per això, ha retret al PSC que el projecte, que ja estava inclòs en el programa electoral del 2006 i havia d'estar fet al 2012, s'hagi retardat. 'Per part del PP el projecte no presenta inconvenients i no posarem pals a les rodes', ha manifestat Millo que ha alertat del 'perill' que governi CiU perquè 'podria impedir el projecte i obstaculitzar-lo'.

El cap de llista del PP ha aprofitat per fer un repàs a les propostes en matèria de sanitat que el partit incorpora al programa electoral. Millo ha parlat 'd'humanitzar' les urgències, reduir les llistes d'espera, incorporar més metges i infermeres i tenir els CAP oberts a la nit per cobrir urgències 24 hores al dia.

A més, el candidat s'ha mostrat totalment en contra del copagament sanitari i ha acusat CiU de voler-lo impulsar 'de manera encoberta'. 'No volem que sigui la gent gran, principals usuaris, els que hagin de pagar per accedir als serveis sanitaris després d'estar cotitzant tota la vida', ha declarat Millo.

Davant la pregunta d'on treure diners per fer realitat totes aquestes propostes, Millo ha dit que cal un canvi en el Govern per 'racionalitzar la despesa i fer un canvi de prioritats'. Pel PP hi ha 'moltes despeses innecessàries i supèrflues' que es podrien eliminar i, aquest estalvi, destinar-lo a la millora de la sanitat.

Millo ha criticat la despesa en protocol, cotxes oficials, informes 'innecessaris' i el manteniment de les empreses públiques, que la formació popular considera 'excessives'. 'Cal fer una política econòmica diferent de la que s'ha fet fins ara per tal de generar creixement econòmic i crear ocupació', ha dit el cap de llista que assegura que la recaptació que tindrà el Govern vindrà, d'aquesta manera, per la via del creixement econòmic 'i no per l'aumgnet d'impostos'.

La píndola del dia després, amb recepta

El cap de llista a Girona ha afirmat que, si el partit entra al Govern, canviarà els criteris per dispensar la píndola del dia després. Per Millo, que la píndola es doni directament a les farmàcies 'no respon a cap criteri ètic, pedagògic ni educatiu'. El candidat popular ha afirmat que la píndola s'hauria de donar només amb recepta mèdica i, si es tracta d'una noia menor d'edat, amb el consentiment dels pares.

'No s'ha fet una política correcta, impulsarem una reforma no per prohibir la píndola sinó per garantir-ne un ús racional, sota recepta i amb el coneixement dels pares', ha explicat.

Propostes per al Pla de l'Estany

Aprofitant que el PP ha fet campanya al mercat setmanal de Banyoles, el cap de llista ha presentat uns fulletons informatius que repartiran amb les propostes concretes per a cada comarca gironina.

En el cap del Pla de l'Estany, el PP es compromet a impulsar les obres de desdoblament de la C-66 entre Banyoles i Besalú, millorar el transport públic, dotar de més Mossos d'Esquadra la comarca, obrir el CAP de Banyoles 24 hores, fer una piscina, crear un centre d'atenció al menor i la família que pateixin maltractaments i obrir una oficina de treball.