El PP promet ajudes per renovar la flota pesquera de la Costa Brava i incentivar els joves

Enric Millo defensa una reserva de les illes Formigues però sense hipotecar les activitats econòmiques

El PP exposa que el sector productiu és bàsic per a la recuperació econòmica de les comarques gironines i, per això, prometen que si són 'decisius en el pròxim Govern' proposaran línies d'ajuda per al sector pesquer. Aquestes ajudes van dirigides, sobretot, a la modernització de la flota. Enric Millo ha assegurat que hi ha algunes barques en mal estat o massa antigues i que el Govern no pot esperar que el sector 'les renovi sense cap ajuda'.


També defensa que s'han de modernitzar els ports, les llotges i els espais de les confraries perquè poder posar al dia totes les infraestructures relacions amb el sector. Millo sosté que 'no només les empreses han d'innovar', sinó que també és una assignatura pendent per a l'agricultura i la pesca. Una altra de les línies d'ajut serien per a facilitar l'accés dels joves al sector perquè afirma que actualment 'el procés és massa complicat'.

Des de Palamós, on s'ha reunit amb membres de la confraria, Enric Millo proposa un conjunt de mesures destinades també a millorar les línies de comercialització i la vessant de conserves. 'Ha de millorar la competitivitat de la pesca a les comarques gironines', ha assegurat en cap del llista del PPC per Girona que conclou que això també s'ha de traduir en ampliar l'aqüicultura a altres espècies com el pop, el llenguado o la tonyina.

El PPC també defensa una reserva moderada de les Illes Formigues. En aquest sentit, ha explicat que la seva formació política 'sempre està a favor' de protegir espais naturals però quan això no vulgui dir que s'hipoteca el futur d'activitats econòmiques. Enric Millo afirma que protegir les Illes Formigues no ha de significar prohibir activitats importants per a la zona com les aquàtiques o les turístiques.