Capdevila aposta perquè les empreses creïn productes pensats per a la població més envellida

La cap de llista d'ERC a Girona diu que els productes 'de valor afegit i accessibilitat universal' són una sortida de la crisi

Per ERC l'aposta per revitalitzar les empreses catalanes passa per la independència. Capdevila ha explicat que, si Catalunya fos independent, el PIB català creixeria un 10%, es reduiria un 3% la taxa d'atur i es podrien triplicar els crèdits i ajuts a emprenedors i a noves empreses. Segons la cap de llista gironina, el dèficit fiscal que pateix Catalunya resta poder a l'administració per ajudar les empreses perquè apostin per la innovació i la internacionalització.


Capdevila també ha dit que el futur passa per idear productes amb valor afegit i que siguin d'accés universal. La candidata republicana ha posat sobre la taula l'envelliment que pateix la societat i, per això, ha dit que el concepte ha de ser pensar en 15 i 20 anys vista quan hi haurà molta més gent gran amb problemes de mobilitat. Per això, Capdevila ha posat com a exemple d'innovació basada en el concepte de 'valor afegit i accessibilitat universal' la creació d'un bric de llet que sigui més fàcil d'obrir. 'Hem de tenir en compte aquest desequilibri demogràfic per pensar en productes de futur', ha manifestat Capdevila.

La cap de llista d'ERC ha afirmat que reduir l'atur i crear nous llocs de treball és una aposta clara del partit. Per aconseguir-ho, Capdevila ha afirmat que cal canviar el model productiu i apostar per la millora de la formació dels treballadors que han quedat sense feina, sobretot aquells procedents del sector de la construcció. Capdevila ha apuntat les energies renovables i el servei a les persones dependents com dos dels sector emergents que poden absorbir aquests treballadors reconvertits que abans treballaven en sectors ara afectats per la crisi.

Capdevila ha dit que cal ajudar les empreses a accedir al crèdit i, per això, ha afirmat que per ERC el proper Govern haurà de convertir l'Institut Català de Finances en un 'veritable banc públic català' on els emprenedors hi tinguin fàcil accés.

L'aposta per la millora de la productivitat, impulsar sistemes de treball basats en la transferència de coneixement, el suport a la Innovació i el Desenvolupamen farà que Catalunya, segons ha dit Capdevila, torni a ser competitiva internacionalment. Per ERC també és essencial que es redueixin els tràmits burocràtics amb l'administració a l'hora de posar en marxa un negoci.