Carretero: 'No hem pactat amb Solidaritat perquè un dels impulsors va fer president a Montilla'

El candidat de Reagrupament va visitar ahir els municipis de Figueres, Roses i Bescanó

El candidat a la presidència de la Generalitat per Reagrupament Independentista (RI), Joan Carretero, va exposar ahir a la nit els motius per els quals la seva formació política no ha arribat mai a un acord per fusionar-se amb Solidaritat Catalana per la Independència (SI). Carretero  va explicar que un dels tres impulsors del partit, en referència a Uriel Bertran, 'ha votat totes les resolucions a favor de l'Estatut que el president Montilla ha presentat al Parlament aquests darrers quatre anys' i també perquè 'el partit en el qual militava abans (ERC) va votar un president espanyol i els pressupostos generals de l'Estat', va dir en el transcurs d'una visita al municipi de Bescanó (Gironès). Tanmateix el candidat no va voler aprofundir més en aquest assumpte i va confessar que 'no estem per barallar-nos amb la resta de partits independentistes', malgrat va fer un símil entre RI i SI explicant que 'mentre uns van en Ferrari, nosaltres anem en tractor'. No només això, Carretero va afegir que 'ara, a més, al Ferrari hi ha pujat una dona', fent referència a l'actriu de cinema eròtic Maria Lapiedra, 'fitxada' per Joan Laporta per tal d'ajudar en la promoció de la campanya.

Carretero en aquesta trobada a Bescanó amb un grup de veïns ha deixat clar que manté 'diferències substancials' amb SI, explicant que 'ells volen entrar al govern i nosaltres no. Ells volen crear una Conselleria en Cap i per nosaltres és caure en el mateix error de la resta de partits', va dir. Així i tot, el candidat no tanca la porta a un possible pacte una vegada superades les eleccions però tampoc deixa la porta 'oberta de bat a bat'.

En el transcurs de la jornada d'ahir Joan Carretero també es va desplaçar als municipis altempordanesos de Roses i Figueres.