Els regidors insisteixen que l'alcalde de Verges va ''calmar els ànims'' en el cas de la punxada de rodes

Acaben les declaracions dels testimonis

Els regidors de l'Ajuntament de Verges (Baix Empordà) que han declarat com a testimonis a la comandància de la Guàrdia Civil de Girona han reiterat que l'alcalde va "calmar els ànims" en la reunió convocada després de la punxada massiva de rodes al municipi.
Aquest dimarts han acabat les declaracions previstes amb dues regidores d'ERC i una del PDeCAT. A la sortida, la regidora Susagna Mustera ha detallat que ha explicat als agents que ella, precisament, va ser una de les afectades i que la reunió del 4 d'octubre va servir per calmar els ànims i per explicar als afectats quins passos havien de seguir. La Guàrdia Civil està elaborant un informe en el marc de la investigació contra l'alcalde de la població per un suposat delicte d'incitació a l'odi.
 
Dilluns van declarar cinc regidors (quatre de la CUP al govern municipal i un del PDeCAT) i aquest dimarts han acabat les declaracions previstes a la Guàrdia Civil. Estaven citades a declarar una regidora més del PDeCAT i dues d'ERC. A les 10 del matí, han convocat una concentració de suport a la qual també hi ha assistit l'alcalde.

La fiscalia va denunciar l'alcalde, Ignasi Sabater (CUP), per un suposat delicte d'incitació a l'odi, arran d'un atestat que va fer la Guàrdia Civil on es recollia que l'alcalde va insinuar que agents del cos podrien estar al darrere de la punxada massiva de rodes.

Aquestes declaracions s'emmarquen en un informe encarregat pel jutjat a petició de la fiscalia per esclarir quin va ser el paper de l'alcalde, Ignasi Sabater, en la reunió convocada el 4 d'octubre al vespre. De fet, l'alcalde va afirmar als jutjats de la Bisbal d'Empordà (on va declarar com a investigat el juny passat) que en cap moment havia volgut generar animadversió cap a l'institut armat i que, de fet, la reunió es va fer per tranquil·litzar els veïns.

Una de les regidores d'ERC que aquest matí ha declarat a la comandància de la Guàrdia Civil, Susagna Mustera, ha detallat que els agents li han preguntat si l'alcalde va fer "algun comentari" sobre la benemèrita durant la reunió. "Ja els hi he dit que la reunió era per calmar els ànims de tothom i sobretot perquè la gent afectada sabés què havia de fer, com per exemple si havia de presentar denúncia o on arreglar els cotxes", ha detallat.

A més, també ha afegit que els agents han insistit en saber qui més hi havia a la reunió. En aquest punt, la regidora ha explicat que hi havia molt veïns presents, sobretot els afectats i també regidors municipals.

Mustera espera que la fiscalia acabi demanant l'arxiu de la causa contra l'alcalde després de comprovar que en cap moment va fer cap comentari que pogués incitar a l'odi dels veïns del municipi contra la Guàrdia Civil. "Espero que s'arxivi perquè és de vergonya tot plegat, els hi he dit que espero que trobin als qui ens van rebentar les rodes, en comptes de perdre el temps amb això", ha conclòs.