Roben l'estelada i arrenquen lletres de 'llibertat' del balcó de la seu de l'ADAC a Girona

Ha passat aquesta passada nit

Uns brètols han trencat el pal i han robat l'estelada que hi havia penjada al balcó de la seu de l'Ateneu d'Acció Cultural (ADAC) a Girona.

L'edifici, que també és la seu de l'ANC, es troba al número 2 de la pujada Sant Domènec.

L'atac feixista va tenir lloc la nit d'ahir. Els autors també van malmetre la paraula 'llibertat' que hi havia amb lletres grans de color groc, arrencant la 'b' i trencant la part horitzontal de la primera 'l', i van retirar llaços grocs de la zona. Els fets ja s'han denunciat als Mossos d'Esquadra.

L'ANC del Gironès ha denunciat aquest dimarts una "retirada massiva" de llaços grocs i estelades de diferents punts de la ciutat. Entre els símbols que s'han tret, destaca l'estelada de grans dimensions (uns 7 metres de llarg i uns 5 metres d'amplada) que des de feia mesos l'entitat havia penjat a un edifici deshabitat a tocar del restaurant Le Bistrot, just on comencen les escales de l'antic seminari.

Carrers com el del Carme, la carretera de Barcelona o la plaça de la Independència han quedat sense llaços grocs. "Ja és casualitat i sospitós que durant mesos la ciutat hagi estat molt tranquil·la i que, a dos dies de la manifestació feixista de Borbonia i Vox d'aquest dijous 6 de desembre, (els llaços) hagin desaparegut", ha afirmat el coordinador de l'ANC Gironès, Tavi Casellas. "Han volgut fer una neteja a fons com perquè la gent que hi assisteixi no vegi que Girona és una ciutat groga", ha afegit. També ha confirmat que demà tenen previst denunciar el robatori de les dues estelades (la de la seu de l'ADAC i la de la pujada) als Mossos d'Esquadra.

Referent a la manifestació del 6 de desembre, des de l'ANC del Gironès creuen que el millor és fer "un Tortosa", referint-se a la reacció freda i indiferent que els tortosins van dedicar a la líder de Ciutadans a Catalunya, Inés Arrimadas, fa uns mesos.

Una "enllaçada massiva" a les vuit del vespre

L'ANC Gironès participarà en la "gran enllaçada" que s'ha convocat a diferents punts de Catalunya aquest dimarts. A Girona es farà a les vuit del vespre a plaça Catalunya. Aquest serà el punt de trobada dels participants que després penjaran llaços grocs a la ciutat.