La Festa del Sacrifici és una de les celebracions més importants en el calendari islàmic i inclou el sacrifici d'un animal. El Govern ha desplegat un dispositiu per evitar que es facin en llocs prohibits, normalment en espais forestals o en domicilis particulars. 'El que més ens preocupa és que els sacrificis s'efectuïn en llocs on no es garanteix la seguretat alimentària', ha afirmat Martinoy que recorda que, segons les normatives, tots els sacrificis s'han de fer en escorxadors.
Els mossos de trànsit també han intensificat els controls per carretera per evitar que es transporten xais en cotxes particulars. El delegat del Govern ha assegurat que aquesta era una situació més o menys habitual fa anys però que ara pràcticament no hi ha casos. Tot i això, ha recordat que el trasllat dels xais s'ha de fer en transports autoritzat i que els mossos vetllaran perquè es compleixi.
Amb motiu de la Festa del Sacrifici, augmenta la feina als escorxadors. En concret, a la demarcació hi ha 22 escorxadors d'oví. D'aquests, tretze tindran activitat durant tot el dia i vuit han demanat ampliació d'horari. Martinoy ha explicat que estaran en contacte permanent amb els escorxadors perquè si algun veu que no pot assumir la demanda i queda desbordat, puguin desplaçar el bestiar a un altre escorxador.
Davant les crítiques del sindicat agrari JARC assegurant que alguns d'aquests escorxadors estan tancats la resta de l'any perquè no compleixen amb les normatives de sanitat, Martinoy ha recordat que hi ha un equip de veterinaris que han de certificar que els sacrificis es fan seguint les prescripcions en matèria de seguretat alimentària. Tot i això, afirma que la competència és dels ajuntaments.
Última reunió
Jordi Martinoy ha encapçalat aquest dimarts l'última reunió del Consell de Direcció de l'Administració Territorial de la Generalitat a Girona abans de les eleccions. El delegat del Govern i els directors dels serveis territorials han avaluat la feina feta durant els darrers anys. Martinoy ha situat com una de les actuacions més important del mandat la posada en funcionament de la nova seu del Govern que ha permès ubicar en un sol edifici la gran majoria dels serveis territorials.
Segons Martinoy, això ha suposat crear una nova manera de treballar, unificar tràmits i facilitar l'atenció als ciutadans que poden fer les gestions en un sol espai.
Pel que fa a les eleccions, Martinoy ha explicat que instauren un nou sistema tecnològic per reduir al màxim la despesa en paper. Pràcticament només hi haurà les butlletes dels partits i, la resta, es farà a través de PDA que permetran gestionar els vots de forma informatitzada. També eliminen el centre de dades perquè l'escrutini arriba a través d'Internet però mantenen la seu del Govern com a espai neutral i institucional de trobada dels partits que ho necessitin.