CiU proposa asseure en una taula contra la crisi empresa, sindicats, universitat i administració

Els primers objectius de la taula serien simplificar les relacions empresa-administració i millorar la formació ocupacional

Vila ha assegurat que CiU farà una 'política obsessiva' per aconseguir frenar la destrucció de llocs de treball i el tancament d'empreses. El cap de llista per Girona ha afirmat que, malgrat el turisme i la construcció han deixat de ser els motors de l'economia gironina, no s'han de 'descuidar'. Vila ha dit que el sector de la construcció continua exportant innovació i, per això, també se l'ha d'ajudar.


A banda d'això, Vila ha proposat crear una taula permanent contra la crisi si CiU governa. Es tractaria d'un lloc de trobada entre l'empresa, la universitat, sindicats i l'administració per tal de millorar certs aspectes del món empresarial. Per una banda, el candidat ha afirmat que, en els dos primers anys, aquesta taula hauria de proposar mesures per simplificar la relació entre les empreses i l'administració i també millorar la formació ocupacional per omplir 'els buits' que es detectin en el mercat laboral.

Vila ha assegurat que els anys de bonança econòmica han fet que molta gent s'hagi incorporat 'de manera precipitada' al mercat laboral sense tenir una formació específica i que, actualment, tenen problemes per ser absorbits de nou pel mercat de treball. A banda d'aquests dos objectius primers, Vila assegura que garantir un finançament directe a través de l'ICF hauria de ser un objectiu a mig termini. 'Garantir millor finançament d'aquí a dos anys tenint en compte el nivell de dèficit i sobrendeutament que té la Generalitat seria una temeritat', s'ha mostrat cautelós Vila.

La vigència d'aquesta taula la marcaria la recuperació de nivells d'atur dins la mitjana europea. Vila ha dit que, actualment, la taxa d'atur està entorn al 17,5% i que la taula permanent s'hauria de mantenir fins que baixés entorn al 9-9,5%, dins els marges de la mitja d'Europa.

Contenció i reducció d'impostos

D'altra banda, Vila ha indicat que un altre objectiu de CiU serà la contenció i la reducció fiscal. 'A Catalunya la iniciativa empresarial es castiga amb temps i diners, reclamem i ens comprometem a fer una administració amiga', ha indicat Vila.

En concret Vila ha afirmat que, si governen, a 1 de gener hauran eliminat l'impost de successions i donacions i també ha avançat que impulsaran un IVA reduït per al turisme. 'No som partidaris de taxar l'activitat turística, aquesta s'ha d'estimular', ha dit Vila en referència als partits que volen introduir una taxa turística.

Vila va visitar ahir a la tarda les instal·lacions de l'empresa de Sant Esteve d'en Bas (Garrotxa) Spinreact dedicada des de fa més de 30 anys a la fabricació de material i instrumental de laboratori i reactius per a l'anàlisi i la diagnosi clínica. Vila ha posat com exemple aquest tipus d'empresa que aposta per la innovació i l'exportació.