Boada (ICV) aposta per les energies renovables i evitar 'caure en la crisi dels combustibles fòssils'

El cap de llista ecosocialista per Girona defensa potenciar les comarques gironines com a generador d'energia eòlica

Joan Boada ha recordat que fa temps que la seva formació política adverteix que s'apropa una altra crisi: l'energètica, provocada per l'acabament dels combustibles fòssils. Per això, alerta que el país s'ha d'anar preparant i fer un tomb a un nou model energètic que aposti per les energies renovables. La proposta d'ICV-EUiA és anar obrint camí i, progressivament, desenvolupar noves energies sostenibles perquè en un termini de cinc anys el 25% de la producció energètica es produeixi amb renovables. 'Cal arribar a aquest llindar i, poc a poc, anar augmentant fins al 50%', ha afirmat Boada.

'Hem d'anar deixant de banda l'energia nuclear i apostar per l'energia renovable', ha sentenciat el cap de llista ecosocialista per Girona que aposta per un model que aposti per la creació de microcentres de producció d'energia. Un primer pas és implementar microparcs eòlics en zones de desenvolupament prioritari. Una d'aquestes zones és l'Empordà, un terreny òptim per generar aquest tipus d'energia però on actualment no hi ha 'ni un sol ventilador'.

Boada ha afirmat que aquesta no és només una proposta d'una formació política, sinó que ha de ser una aposta de país per equiparar-se a altres països europeus que ja implementen renovables. 'És una qüestió de futur i de supervivència del país', ha opinat Boada.

El cap de llista també creu que es poden aprofitar les crisis de la construcció i del sector automobilístic per defensar la construcció ecoeficient juntament a la rehabilitació d'edificis que estalviïn energia i per fer cotxes que contaminin menys. En el sector industrial, Boada aposta per l'autoabastiment energètic amb energia solar. 'Si hagués estat obligatori en la construcció de polígons ara no caldria comprar energia fora ni construir línies de Molt Alta Tensió', ha conclòs Boada.