L'hamburguesa de camell o el fuet de conill, productes estrella del Firatast

La 16a edició de la mostra gastronòmica de Girona preveu batre el 'rècord absolut' de visitants

Segons ha explicat el president de l'empresa organitzadora, Josep Maria Matamala, Firatast va néixer com a 'eina de promoció' de petits artesans per així entrar en els canals de comercialització, tot i que al llarg de les quinze edicions s'ha anat convertint en un 'gran menjador'. Matamala ha destacat que els visitants venen a la mostra 'a fer l'àpat' i per això és un bon lloc perquè els restaurants presentin plats nous i atrevits ja que el públic ve disposat a provar productes i plats nous. I és que en aquesta 16a edició la novetat és que una trentena de restaurants de les comarques gironines han participat a la mostra.

Matamala ha avançat que preveu tancar les portes aquest diumenge amb el 'rècord absolut' de visitants. Més de 12.000 persones ja s'han passejat per la mostra des de dijous, el dia de la inauguració, i es preveu que aquest diumenge uns 5.000 visitants degustin els més de 300 tastets dels 65 expositors que hi ha. La causa d'aquest creixement ha estat la incorporació del món de la restauració a la mostra. 'Estem satisfets que l'aportació dels restaurants hagi estat molt positiva', ha sentenciat Matamala.

Una altra de les novetats d'enguany és que els visitants han tingut l'oportunitat de reservar taula, si era per sis o més persones, trucant prèviament a la fira. Matamala ha destacat la importància d'aquest fet, ja que moltes vegades grups nombrosos no tenien lloc per asseure's i degustar els tastets.

Hamburguesa de camell, producte estrella

Entre els productes que més han agradat als visitants destaca l'hamburguesa de camell, que ha estat, sens dubte, el producte estrella de la jornada. Segons ha explicat el president de l'empresa organitzadora aquesta carn ha tingut un 'gran èxit' ja que la proporció d'aquesta carn que es tenia preparada per cada dia s'ha anat esgotant, i a més, l'estand que la preparava, el restaurant llagosterenc Mas Roure, no ha deixat de tenir llargues cues dels paladars més inquiets.

Altres productes que han cridat l'atenció dels visitants han estat la carn de poltre de la demarcació de Girona o el fuet de conill, a més també dels plats tradicionals com cargols o panellets. Unió de Pagesos també ha estat present a la mostra amb una vintenta de propostes juntament amb la marca Catalunyam!, que ha estat impulsada per l'Associació Catalana de Productors Agraris i Comerciants de la Terra.