Capdevila (ERC): 'Esquerra promourà una marca única de la natura i el paisatge gironí'

La candidata també ha defensat el decret d'apartaments turístics, que considera 'imprescindible'

'Unificarem els sistemes i mètodes de gestió dels espais protegits, expandint les bones pràctiques de gestió que han significat un èxit a tots els espais protegits gironins i evitant la disparitat de criteris que aboquen a errors en alguns d'aquests espais', ha enumerat Capdevila. 'Un exemple de bon funcionament és el Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa', ha puntualitzat la candidata d'Esquerra.

Capdevila ha comentat també que establiran estratègies de desenvolupament local en tots els sectors a partir de la presència de figures de protecció de cada territori. 'La gent ha de considerar la protecció del territori com una oportunitat única de desenvolupament i de protecció de les activitats tradicionals', ha ratificat la cap de llista d'Esquerra per Girona, que considera 'fonamental' el paper dels pagesos en la protecció del medi natural.

Defensa el decret d'apartaments turístics

Paral·lelament, Capdevila ha volgut defensar el decret que regula els apartaments turístics a Catalunya, responent d'aquesta manera les declaracions del president de Fedatur, Lluís Torrent. Capdevila ha explicat que el conseller Huguet i el seu Departament han fet un 'pas important' amb aquest decret, que regula aquest sector. 'Era imprescindible fer-ho perquè el model existent no funcionava. En tractar-se d'una activitat econòmica més, s'ha de tractar i regular', ha proclamat la candidata d'ERC.

'Han de tenir la mateixa regulació que un hotel, una pensió, o un hostal', ha afegit Capdevila, que assegura que aquesta regulació permetrà una transparència que fins ara no existia, i es contraposarà 'a la opacitat i la barra lliure que defensen alguns'.