ERC vol impulsar l'eix comercial Perpinyà-Figueres-Girona

La cap de llista de Girona, Carme Capdevila, proposa una gestió conjunta dels espais naturals transfronterers

Capdevila ha explicat que la intenció de la visita a Perpinyà en el primer dia de campanya és reforçar la voluntat de fons d'ERC de la constitució dels Països Catalans i també per 'posar en valor la feina festa durant els anys de Govern. En aquest sentit, Carme Capdevila ha afirmat que en els propers anys cal desenvolupar el full de ruta establert el 2008 i marcar estratègies conjuntes entre Catalunya i Catalunya del Nord. Algunes ja materialitzades com l'hospital de Puigcerdà i d'altres de pendents com un eix comercial Perpinyà-Figueres-Girona.

La candidata d'ERC per Girona ha assegurat que les dues zones aplegades sota un sol paraigua poden potenciar un eix comercial potent i també relligar estratègies de turisme comunes. Capdevila ha recordat que una de les virtuts de l'Eurodistricte és l'entorn natural i, per això, també insta a impulsar actuacions conjuntes de defensa del territori comú com és el cas de les Alberes.

A banda de l'hospital, Capdevila ha recordat que també hi ha projectat un escorxador i un institut. La cap de llista ha afirmat que aquest impuls a les relacions entre Catalunya i la Catalunya del Nord ha estat fruit de la presència d'ERC al Govern i recorda que perquè esdevingui una realitat i puguin caminar 'amb més força' només falta la signatura de París i Madrid. 'Fins ara hem pogut fer actuacions disperses però podrem avançar i promocionar les dues bandes del Pirineu en una', ha conclòs Capdevila.