Alliberen una parella de ducs a l'Alta Garrotxa per afavorir la recuperació de l'espècie

Medi Ambient calcula que la població d'aquest rapinyaire nocturn a la Garrotxa és de nomes quatre o cinc parelles

Fa una setmana, membres del cos d'Agents Rurals de la Garrotxa i tècnics del Centre de Recuperació de Fauna Salvatge del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà, van alliberar una parella de ducs al municipi de Tortellà, en una zona propera a l'Espai d'Interès Natural de l'Alta Garrotxa.

Es tracta de dos exemplars joves nascuts aquest any i s'espera que facilitin la recuperació de l'espècie a la Garrotxa, ja que Medi Ambient estima que avui dia la població d'aquest rapinyaire nocturn en aquesta zona és de nomes quatre o cinc parelles. Tot i això, es comença a mostra símptomes de recuperació, i una de les causes és que els ducs es mostren cada vegada més confiats envers l'home, i ja no es estrany veure'ls caçar en zones suburbanes.

El més gran dels rapinyaires nocturns

El ducs és el rapinyaire nocturn més gran i un gran depredador. Al llarg del segle passat, la població d'aquesta au a la Garrotxa ha patit una davallada important, sobretot per la persecució directa, el tancament dels espais oberts i l'electrocució amb els fils de les línies elèctriques, a més també de la disminució de les poblacions de conill.

D'altra banda, fa també una setmana en el mateix lloc de l'alliberament d'aquests dos ducs, es va alliberar una parella d'òlibes que havien estat recollides pels Agents Rurals l'estiu passat quan eren polls i havien caigut del niu en una zona urbana.