Denunciat per llençar vint televisors al costat d'uns contenidors a Salt

La multa pot arribar a 3.000 euros

L’Ajuntament de Salt (Gironès) ha denunciat un home per abocar una vintena de televisors avariats als contenidors del carrer Torres i Bages cantonada amb Ramon Sambola el passat 31 d'octubre. L'ordenança reguladora dels residus, considera que aquest abocament és una infracció molt greu (perquè s'ha abandonat un residu a la via pública o en un espai diferent als que estableixen els serveis de recollida).

Ara, l'home es pot enfrontar a una multa de fins a 3.000 euros (el ventall de la sanció s'estén entre els 1.501 euros i aquesta quantitat). Després que el descobrissin, l'home va declarar a la Policia Local que es dedicava a recollir televisors a les deixalleries de la comarca, que n'extreia les peces aprofitables i que després abandonava els aparells al costat del contenidor.

L’Ajuntament de Salt ha iniciat un període de seguiment intensiu d'aquest tipus d'infraccions amb motiu del desplegament del nou contracte de neteja. Segons informa el consistori, el contracte, apart de permetre canviar els contenidors que hi ha arreu del municipi, també ha suposat "augmentar el personal destinat a la neteja de carrers i incrementar aquest tipus de controls per evitar els abocaments de voluminosos". Anualment, aquest tipus d'infraccions suposen una despesa de 80.000 euros per a les arques municipals (perquè és l'Ajuntament qui ha d'assumir el cost de retirar-los).