Blanes ressuscita el projecte de la piscina de la Ciutat Esportiva

L'idea inicial preveia construir cinc piscines amb un cost de 9,4 MEUR

Blanes (la Selva) podria tenir una piscina coberta en els propers anys després que l'Ajuntament hagi decidit recuperar el projecte que hi havia previst a la Ciutat Esportiva. Es tracta d'un complex de cinc piscines cobertes que en el seu moment costava gairebé 9,4 milions d'euros. L'idea inicial constava d'un espai de 1.500 m2 amb una piscina olímpica (de 25 metres de llargada, 16,67 d'amplada i 2m de fondària), una altra on fer classes per aprendre a nedar, una de lleure, un espai per hidromassatges i una última piscina configurada com un 'spa' col·lectiu.

L'idea de reactivar aquest projecte surt del compromís de la Generalitat per finançar part de les obres. De fet, el govern local ha avançat que l'executiu català podria arribar a pagar com a mínim la meitat de la nova infraestructura i que aquesta despesa aniria inclosa en els pressupostos del 2019. L'altra meitat del complex hauria d'anar a càrrec de l'Ajuntament de Blanes.

El compromís arriba com a compensació del govern català a l'administració local després que aquesta última hagués de fer front a una part de la construcció de la Ciutat Esportiva. De fet, l'equipament esportiu, que es troba a l'entrada del municipi, s'havia de finançar amb els beneficis d'explotació del projecte urbanístic de l'Illa Isozaki, que posteriorment va denominar-se Illa de Blanes. L'arribada de la crisi econòmica, els canvis de govern i les modificacions en el projecte va obligar a enterrar el nou complex. Per això l'Ajuntament de Blanes va haver d'assumir els costos de construcció del macropavelló poliesportiu i va haver de renunciar a la vintena de camps de futbols projectats i també a les piscines cobertes.

El compromís s'ha signat aquest dijous 29 de novembre, just després de liquidar el Consorci Urbanístic Portal de la Costa Brava-Illa de Blanes. De fet, ja feia mesos s'havia acordat el tancament del consorci, perquè una vegada descartat el projecte de l'Illa de Blanes i finalitzada la construcció de la Ciutat Esportiva, aquest organisme ja no tenia cap funció. De tota manera, tan la Generalitat com l'Ajuntament de Blanes han acordat seguir treballant per la construcció de la piscina coberta de Blanes.

Una sala de gimnàs, una per activitats dirigides i una zona termal

El projecte inicial del complex de piscines cobertes també inclou la construcció d'altres serveis complementaris. D'una banda, hi haurà una graderia a la piscina per veure les competicions esportives que hi hagi. Per altra banda, també es projecta construir una zona termal amb un bany de vapor, una sauna finlandesa, un grup de dutxes i dues cabines de massatge. A més hi ha un espai de vestidors pel abonats i un altre destinat a grups escolars i esportius.

Per últim es projecta una sala de gimnàs al primer pis i una altra sala per activitats dirigides. Pel que fa a l'estructura, el projecte inicial preveu una façana de vidre per a la zona de les piscines que tindrà 5,5 metres d'alçada i comptarà amb un tancament de fusta laminada.