Detenen quatre lladres disfressades a Girona per robar a botigues

El botí superava els 4.000 euros

La Policia Municipal de Girona ha detingut un grup de quatre dones, d'entre 29 i 52 anys, veïnes de Badalona i de Sant Adrià del Besòs (Barcelonès), com a presumptes autores de tres furts en establiments de Girona i un altre a Salt (Gironès). Va passar el 22 de novembre a la nit després que s'intensifiqués la vigilància als comerços de l'Eixample arran de l'avís d'alguns botiguers.
Els comerciants havien facilitat la descripció de les sospitoses que duien mocadors, perruques i ulleres per dificultar la seva identificació. Aquell dia al vespre van localitzar dues de les dones, carregades amb bosses, a la cruïlla de Juli Garreta amb ronda de Sant Antoni Maria Claret. En paral·lel, un altre agent va detectar les altres dues, al carrer Juli Garreta.
 
Els agents les van identificar i van establir la relació entre les quatre. També van descobrir que totes anaven amb un vehicle que havia estacionat al carrer. Seguidament, es van dirigir amb totes elles fins al vehicle i van fer-los obrir el maleter. A l'interior hi havia una gran quantitat de peces de roba amb les etiquetes de diferents comerços així com una perruca, una bossa preparada per evitar els sistemes d’alarma, unes ulleres, tisores, dos tornavisos i diversos mocadors, elements que suposadament feien servir per ocultar les seves fesomies. El material furtat tenia un valor de més de 4.000 euros.

La policia també va descobrir que les dones tenien antecedents per delictes similars, la majoria comesos a la demarcació de Barcelona. Una d'elles, a més, tenia un ordre de detenció i ingrés a presó pendent. La Policia Municipal ja l'havia detinguda a finals de maig per haver comès furts seguint el mateix 'modus operandi'. En aquella ocasió el valor del botí superava els 5.000 euros. Per altra banda, una altra de les detingudes tenia vigent un ordre d'allunyament a una gran superfície de Barcelona.

Les detingudes com a presumptes autores de tres furts en establiments de Girona i un a Salt són Jessica PR, de 40 anys, veïna de Sant Adrià del Besòs, i Maria del Carmen SE, de 52 anys; Mercedes SC, de 37 anys, i Melodia AP, de 29 anys, totes tres veïnes de Badalona (Barcelona).