L'ACA destinarà 1,8 MEUR a netejar les lleres afectades pels aiguats

Els treballs han finalitzat a 34 punts del Ripollès i Osona

Els treballs per netejar les lleres de la conca del riu Ter afectades per l'episodi de fortes pluges del 15 d'octubre passat costaran 1,8 milions d'euros (MEUR), uns 800.000 euros més del que s'havia previst inicialment. Són dades de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que des del 19 d'octubre passat va començar els treballs de neteja amb un total de cinc brigades. Les zones prioritàries on s'està actuant d'urgència són trams urbans i les obturacions de ponts pel material acumulat.

Des de llavors, s'han netejat 34 punts de lleres, essent Ripoll, Queralbs i Ribes de Freser els municipis que han concentrat més actuacions, seguit d'altres de més puntuals a indrets com ara Camprodon, Vilallonga de Ter, Sant Quirze de Basora i Orís.

Aquesta setmana n'hi ha trenta més en marxa, ampliant la zona d'actuació d'Osona amb punts repartits entre Torelló, Montesquiu, Sant Quirze de Basora i Manlleu, i seguint a trams de lleres del Ripollès com és Ripoll i Vilallonga de Ter i arribant també a Campdevànol.