El Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprovarà un pressupost de 36 MEUR per al 2019

Es destinaran 8,3 MEUR en inversions

El Consell Comarcal de l'Alt Empordà aprovarà aquest dimarts a la tarda per ple el pressupost per l'any que ve, que serà de 36 MEUR. D'aquests, 8,3 MEUR es destinaran al capítol d'inversions. Sobretot, destinades a finançar l'execució final de les obres del Centre de Residus, el centre d'acollida d'animals de companyia i a l'adquisició i adequació d'un edifici per ampliar les actuals instal·lacions de l'administració comarcal.

Els comptes per al 2019 han disminuït un 7,9% respecte dels 39,1 MEUR de l'any passat. La baixada es deu, sobretot, a l'acabament de les obres del Centre de Residus que durant els últims exercicis ha implicat importants inversions.

El capítol de despeses corrents, en canvi, pugen un 4,04% per l'increment previst de les retribucions de personal, el contracte programa de serveis socials i les transferències associades a l'augment de serveis.

En aplicació de la Llei d'estabilitat pressupostària, l'ens ha destinat el superàvit a amortitzar tots els crèdits pendents deixant el capítol de despeses financeres a zero.

Entre les novetats per l'any que ve, el Consell preveu posar en marxa un servei d'assistència d'arquitectura i enginyeria per als ajuntaments de la comarca que ho sol·licitin. També desenvoluparà tres projectes de promoció turística cofinançats amb fons europeus. En concret, el de conservació, foment i desenvolupament del patrimoni natural i cultural de l'Alt Empordà; el d'especialització i competitivitat territorial Costa Brava-Pirineu de Girona: natura, cultura i intel·ligència en xarxa i el BiciTransCat, de nous itineraris.

A l'àrea de Benestar, s'incrementarà la partida de personal en previsió de nous serveis educatius que es posaran en marxa l'any que ve per situacions de risc de la infància i l'adolescència.