Enprom Packaging entra en concurs de creditors però manté el pla d'expansió

L'empresa està negociant l'entrada de capital privat

Enprom Packaging es dedica, des de l'any 2012, a desenvolupar maquinària per al sector de l'envasat i l'etiquetatge. L'empresa va facturar l'any passat 5,65 MEUR i a l'estiu va anunciar un pla d'expansió amb el que preveia incrementar la facturació i doblar la plantilla.

Aquest mes d'octubre, però, ha entrat en concurs de creditors per falta de capacitat financera. El seu director financer, Diego Nuñez, assegura que es tracta d'una situació "puntual" i de "salut financera" perquè la companyia ha estat invertint i destinant recursos a la fabricació de maquinària estandarditzada que li ha de permetre abastar més clients (fins ara en feia a mida per als clients).

Nuñez insisteix que s'han acollit a aquesta possibilitat mentre negocien l'entrada d'un o més inversors privats que els ajudin a fer-hi front. De fet, esperen que en els propers mesos es tanqui algun acord per fer-ho possible i així resoldre la situació. A hores d'ara, acumulen un deute d'entre 4 i 5 MEUR.

El director financer assegura que l'empresa no ha frenat el seu ritme de producció i que mantindrà la plantilla, de 43 treballadors. De fet, manté el pla d'expansió per reforçar la seva presencia a l'exterior, on fa el 70% de les vendes. Nuñez diu que preveuen augmentar la facturació i ampliar la plantilla en els propers cinc anys i que esperen tancar l'exercici de 2018 amb xifres similars a les de l'any passat.

"Quan estàs creixent molt necessites més capacitat financera", remarca. En aquest sentit, assegura que tenen "més vendes que mai, més ofertes que mai" i continuen l'activitat "amb normalitat". "La nostra aposta principal és ser un referent al mercat amb productes innovadors", insisteix. I afegeix que "tota la inversió i l'esforç que hem fet no l'hem de perdre".

La firma té clients de nombrosos sectors però on s'ha especialitzat més és en l'alimentari. A més, també desenvolupa maquinària per al sector farmacèutic, l'automobilístic o el paperer.

L'empresa ocupa uns 3.000 metres quadrats al polígon industrial La Rasa (on hi té tres naus interconnectades). Fins fa temps, feien maquinària a mida per a cada client però des de fa uns mesos ha començat a fer-ne d'estandarditzades que els permeten una producció en sèrie i créixer més. A més, al llarg d'aquests més de sis anys, l'empresa ha invertit uns 4 MEUR en I + D.