El Terra de s'Agaró rep la primera estrella Michelin com un ''somni per l'equip''

El xef en cap Antonio Arcieri assegura que sabien que tard o d'hora "vindria"

Amb poc més d'un any de vida, el restaurant Terra de s'Agaró (Baix Empordà) ja ha aconseguit la seva primera estrella Michelin. Es tracta del primer espai gastronòmic del xef Paco Pérez i forma part de l'Hotel Alàbriga, un complex luxós del litoral gironí.

La cuina està liderada per Antonio Arcieri, qui ha assegurat que rebre la primera estrella Michelin era "un objectiu que volíem complir" des del moment en què el restaurant va obrir les seves portes. Per Arcieri, aconseguir-ho ha estat "un somni per l'equip" però l'estrella ha arribat amb "molt d'esforç i sacrifici" per part de tot l'equip.

Arcieri ha assegurat que "la filosofia de Paco Pérez és molt potent" i això fa que "des del minut u ja sabem on posar les mans" per tal d'aconseguir bons resultats a la taula. De fet, el xef en cap ha assegurat que el seu equip són els "soldats" de Paco Pérez a l'hora de "defensar el seu nom i la seva filosofia".

Per aquest motiu, Arcieri ha afirmat que ja sabien "que vindria" aquesta distinció, tot i que no sabien quan passaria. "ha arribat en el primer any, genial", ha reblat el cuiner. De tota manera, s'ha mostrat confiat que "sinó, hagués vingut al segon any o al tercer".

De tota manera, el xef ha garantit que a partir d'ara defensaran l'estrella "amb les dents", però que mantindran el mateix ritme de treball. "Ho afrontem tal com ho hem fet des del dia u, fins ara", ha assegurat Antonio Arcieri. El cuiner també ha destacat que volen seguir millorant "alguns detalls per ser encara més perfectes", però que en línies generals "seguirem fent el mateix".

Sobre possibles reptes de futur, Antonio Arcieri diu que ara toca "gaudir" d'aquesta estrella però no descarta treballar per aconseguir una segona estrella. "tan de bo arribi ràpid", ha afirmat entre riures, "però primer cal viure la primera".

Arcieri s'ha mostrat més que satisfet després que ahir el xef Paco Pérez li cedís el davantal que acreditava la primera estrella Michelin pel restaurant Terra. De moment, el nombre de felicitacions és molt gran. "el mòbil no para, de seguida s'esgota la bateria", ha dit Arcieri. Ha destacat que de moment ja l'han trucat "companys de classe, companys de cuina i amics d'Itàlia –d'on és originari-, a banda de la família".

A més, Arcieri ha avançat que el títol el celebraran properament amb tot l'equip, "perquè som una gran família". Ahir ja van fer la primera celebració a distància, perquè Arcieri estava a la gala que es celebrava a Lisboa i la resta de treballadors al restaurant. Per això ha augurat una bona festa per tot l'equip "perquè tota la jerarquia compta per igual i ens agrada celebrar els premis amb tothom", ha explicat el cuiner.