Els comerciants de la Jonquera esperen que l'augment del preu del tabac a França faci pujar les vendes

La policia duanera francesa munta controls a la frontera per evitar les compres massives dels revenedors

Al nucli fronterer del Pertús, des de fa temps els productes estrella són les cigarretes i les ampolles de licor 'Ricard'. I és que la diferència de preu que tenen aquests productes respecte França anima nombrosos compradors a creuar la frontera per proveir-se'n. Només per posar un exemple de la situació, hi ha estancs del Pertús que se situen entre els deu primers de tot l'estat espanyol en vendes de tabac.

Aquest dilluns, a més, el govern francès va aplicar una nova apujada del 6% en el preu del tabac. Això suposa que, a efectes pràctics, en un estanc de la Catalunya del Nord s'hagin de pagar fins a 5,90 euros per un paquet de cigarretes.

Aprofitant que avui és festa a França, nombroses famílies han creuat la frontera per anar a comprar al Pertús. Només cal donar una volta per la població per veure que els aparcaments estan plens de vehicles. Els catalans del nord i els francesos solen aprofitar el dia per passejar per les botigues, però també per entrar als supermercats i als estancs i carregar els maleters.