El restaurant de l'hotel Alàbriga de S'Agaró obté la seva primera estrella Michelin

El Celler de Can Roca manté les tres estrelles

En una gala celebrada aquest dimecres a Lisboa, les terres gironines han guanyat una nova estrella que ha anat dirigida al restaurant Terra de Paco Pérez ubicat a l'hotel Alàbriga de S'Agaró (Baix Empordà), mentre que El Celler de Can Roca manté les tres estrelles. Amb tot, Miramar de Llançà a l'Alt Empordà (també propietat de Paco Pérez) s'ha quedat una vegada més a les portes d'obtenir tres estrelles i segueix amb dues, com també es manté Les Cols d'Olot (Garrotxa).

Pel que fa a la resta de restaurants gironins amb una Estrella Michelin aquests són; Castell de Peralada, Ca l'Arpa de Banyoles, Les Magnòlies d'Arbúcies, Empòrium de Castelló d'Empúries, Bo.Tic de Corçà, Casamar de Llafran, Els Tinars de Llagostera, Els Brancs a Roses, La Cuina de Can Simon a Tossa de Mar i Ca l'Enric de la Vall de Bianya.

D'altra banda Catalunya ha constatat la pèrdua de les tres estrelles del Sant Pau de Carme Ruscalleda per tancament. Amb tot, tres nous establiments catalans s'estrenen amb una distinció, la cuina marinera de La Barra de Carles Abellán –un exBulli-, l'Oria –el restaurant de Martín Berasategui a Barcelona- i el Terra, a S'Agaró. No han tingut la mateixa sort el Nectari, que perd la que tenia, el Cinc Sentits –per tancament i trasllat- i el Roca Moo, que ha abaixat la persiana.