ERC tancarà la campanya a Girona, on el 2006 va aconseguir-hi quatre diputats que ara són clau

La formació republicana veu 'plausible' que el PP torni a ser la tercera força política al Parlament

Algunes enquestes publicades recentment han apuntat que ERC podria perdre 2 dels 4 diputats gironins. Tot i que l'enquesta més recent del CEO ja deia que ERC milloraria aquestes previsions, des de les files republicanes estan disposats a mobilitzar tot el seu vot gironí per tal de reeditar els 4 diputats. És per aquest motiu que la campanya republicana s'acabarà a Girona el 26 de novembre, amb un acte al pavelló de Vilablareix amb la portaveu republicana al consistori gironí, Cristina Alsina; el diputat Pere Vigo; la cap de llista per Girona, Carme Capdevila, i el president del partit, Joan Puigcercós.


ERC també mirarà de reeditar els 3 diputats aconseguits a la demarcació de Tarragona, arrencant la campanya demà a la nit des de Reus, tornant a Deltebre el divendres dia 19 i tornant encara a Tarragona el dimecres 24.

Quarta força
La formació republicana no descarta que, malgrat aquesta planificació i la tasca feta al Govern, pugui acabar perdent algun d'aquests escons. Si es dóna aquest supòsit, fonts del partit alerten a directe!cat de la possibilitat que el nou Parlament torni a ser com el de les legislatures 1995-1999 i 1999-2003, quan el PP era la tercera força política i ERC, la quarta. Llavors, els republicans auguren que el pacte CiU-PP serà un fet. I el 50% de pel·lícules en català que estableix la llei del cinema, per exemple, es podrà veure reduït.

Davant d'aquesta possibilitat, els republicans consideren que qualsevol vot independentista que es quedi a casa o se'n vagi cap a CiU, Reagrupament o Solidaritat només servirà per a afavorir encara més aquest escenari.