Manso reivindica el ''treball compartit'' al Consell Comarcal del Ripollès en el ple de renúncia

L'alcalde de Campdevànol deixa la presidència per motius laborals

Joan Manso va reivindicar el "treball compartit" al Ripollès durant el ple de renúncia com a president que es va celebrar ahir al Consell Comarcal. El ja expresident de l'ens va afirmar que deixa el càrrec per "dignitat política" i com a "ètica personal" al no poder compatibilitzar la feina com alcalde de Campdevànol (Ripollès) i com a funcionari d'administració local si bé mantindrà l'acte com a conseller a l'ens per CiU. La renúncia es va aprovar a través d'una moció d'urgència aprovada per unanimitat.
El fins ara vicepresident primer, Eudald Picas, assumirà la funció de president en funcions fins al pròxim ple extraordinari del 4 de desembre en què es farà el nomenament oficial. Durant el ple d'ahir, Manso va expressar la plena confiança amb Picas i va assegurar que continua al servei de l'ens.
 
Durant el discurs de renúncia d'ahir dimarts, Joan Manso va afirmar que considera "bo i enormement recomanable" que també en la política "tot tingui un principi i un final". El fins ara president del Consell Comarcal del Ripollès (governat per CiU i MES) va recordar que l'elecció d'aquest càrrec, a diferència d'una alcaldia, és indirecta i va posar en valor la “gestió col·legiada” i el “treball compartit” que ha marcat el seu mandat i que pronostica que així continuarà. “Crec sincerament que amb la nostra realitat comarcal mai més podrà tornar-se a una gestió presidencialista”, va dir.
 
Pel que fa al balanç dels poc més de tres anys al capdavant del consell, Manso va destacar "la recerca del consens i la defensa dels consistoris com a representants de voluntat popular" tot posant com a exemple el nou servei de recollida de residus, que recull els models demanats per cada municipi. És en aquest context que va definir el Ripollès com una “plataforma de treball compartit” en un territori amb “identitats plurals”. Com a exemple de la feina feta també va esmentar la remodelació de l’organigrama del consell comarcal, el creixement important de l’envergadura del Consorci de benestar social del Ripollès, la definició del projecte de promoció turística, les diverses compres agregades per beneficiar els petits municipis per mitjà de l’economia d’escala o la nova oficina d’atenció ciutadana, que és a punt d’entrar en servei, entre altres. Tot plegat, va afegir, representarà “un salt endavant pel conjunt dels ciutadans”.

En els agraïments, Joan Manso va afirmar "haver après moltíssim" dels alcaldes, ciutadans i consellers comarcals tant del govern com de l'oposició. I va reiterar l'agraïment a un "govern tan fidel" en el context de l'intent de moció de censura. Específicament s’ha referit al treball conjunt amb el vicepresident Josep Coma marcat per “reptes, debats, projectes i il·lusions” i als socis de govern de MES, a qui reconeix una “tasca honorable i amb un compromís envejable”. L’agraïment també l’ha fet extensiu al gerent i a la família.

Pel que fa al seu successor, Manso va expressar plena confiança amb Eudald Picas, tot afirmant que “tindrà tot el meu suport i la meva complicitat per tirar endavant aquesta casa” i que seguirà treballant per l'ens en segon terme.
Al seu torn, el president en funcions li ha agraït la confiança i ha valorat el fet de poder seguir comptant amb ell. També ha aprofitat l’avinentesa per desitjar-li sort en els nous projectes.
 
El portaveu de grup, Josep Coma, ha agraït la tasca de Manso “en un moment complicat per l’administració pública”, referint-se a les lleis d’estabilitat pressupostària, de racionalització i sostenibilitat de l’administració local o la nova llei de contractes de l’administració pública. També ha esmentat la implementació de l’administració electrònica i l’assoliment de llindars de transparència molt rellevants, superiors al 70 %, i la resolució de grans concursos com el de l’adjudicació del servei de recollida de residus, el del servei de depuradores que és a punt de resoldre’s o la renovació del servei de deixalleries, que també està en marxa.
 
En definitiva, Coma ha mostrat l’orgull de desenvolupar aquesta feina conjuntament amb Joan Manso, que ha definit com a persona “equànime” i que ha treballat amb els ajuntaments amb independència dels colors polítics. Tampoc ha obviat que aquest ha estat un mandat també marcat per situacions excepcionals com l’1 d’octubre i l’empresonament i exili de polítics catalans.

L’agraïment per la tasca de Manso també ha arribat des del grup de MES, socis de govern. Jordi Caparrós ha felicitat el president sortint en la línia de la resta de consellers i l’ha felicitat per la nova etapa professional.
 
Des de l’oposició i, concretament des del grup d’ERC-AM, Roger Bosch ha desitjat “sort i encerts en aquest nou repte professional”. S’ha mostrat sorprès per la renúncia, cosa que ha enllaçat amb el fet que també qualificava de sorpresa l’elecció de Manso com a president, a inici de mandat. Pel que fa al grup de PSC-PM, Carlos Fernández, ha indicat que valora “molt positivament” la gestió de Joan Manso, que ha qualificat com a “fructífera per a la institució i el territori” referint-s'hi com "un gran exponent de la comarca en un possible horitzó en la política catalana”.