Condemnen a quatre anys de presó l'home que va intentar matar la seva companya amb un ganivet a Maçanet de la Selva

El tribunal el considera autor d'una temptativa d'homicidi i li prohibeix que s'acosti a la víctima

La sentència, de la qual ha estat ponent el magistrat Francisco Orti, considera Antonio Pérez autor d'una temptativa d'homicidi. Els fets que ara s'han sentenciat van tenir lloc la tarda del 17 de gener d'aquest any al domicili que l'acusat i la seva companya compartien a Maçanet de la Selva, on vivien amb els seus dos fills.

Després que la parella es discutís, el processat va anar fins a la cuina i va agafar un ganivet d'uns 24 centímetres de fulla. Aleshores, segons recull l'escrit, va començar a ventar ganivetades a la seva parella, amb la intenció de 'causar-li la mort'. A conseqüència de l'agressió, la dona va patir un tall al coll i diverses ferides a les cames i a les mans.

Durant el judici, el processat va explicar que en cap moment tenia intenció de matar la seva companya, sinó que només volia espantar-la. A més, també va relatar que, quan el va veure venir amb el ganivet, la dona se li va abraonar i que, mentre els dos forcejaven, va ser quan li va fer les ferides.

Tot i que la dona va retirar la denúncia mentre el procés s'instruïa, el tribunal condemna Antonio Pérez per una temptativa d'homicidi. Segons recull la sentència, 'no hi ha cap dubte' que el processat va agredir la seva parella amb intenció de matar-la.

Ganivet i ferida al coll

Per arribar a aquesta conclusió, l'Audiència de Girona analitza l'arma utilitzada -un ganivet de grans dimensions- i el fet que l'acusat ferís la víctima al coll, en una 'zona de vital importància'. A l'hora d'imposar-li la pena, el tribunal reconeix a l'acusat els atenuants de reparació del dany (perquè ja va pagar part de la indemnització) i de confessió (perquè es va lliurar voluntàriament als Mossos d'Esquadra el mateix vespre dels fets).

Tot i això, l'Audiència desestima -basant-se en diversos informes- que aquella tarda Antonio Pérez estigués afectat per la ingesta d'alcohol o drogues. Per aquests motius, la sentència imposa al veí de Maçanet de la Selva una condemna de quatre anys de presó per una temptativa d'homicidi amb l'agreujant de parentiu.

A més d'aquesta pena, el tribunal també prohibeix a Antonio Pérez acostar-se a la víctima durant un termini de cinc anys. En matèria de responsabilitat civil, la sentència obliga el condemnat a pagar una indemnització de 3.000 euros a la seva companya sentimental.

Inicialment, Antonio Pérez s'enfrontava a una pena de quinze anys de presó per una temptativa d'assassinat. La sentència, però, indica que no es pot concloure que la víctima no tingués oportunitat de defensar-se, i per això rebaixa la qualificació fins a temptativa d'homicidi.

L'advocat del condemnat, Gregori Martínez, ha destacat que 'valora positivament' la rebaixa d'onze anys respecte la petició del ministeri fiscal. Tot i això, el lletrat també considera que s'hauria d'haver estimat un atenuant de drogoaddicció per al seu client. La defensa estudiarà ara si presenta recurs a la resolució de l'Audiència de Girona.