Foment dóna llum verda als nous enllaços de Sant Gregori i Fornells de l'AP7

L'aprovació de l'enllaç de Vilademuls és l'únic tràmit administratiu pendent del projecte d'ampliació

Acesa ha afirmat que les obres d'ampliació de l'autopista a les comarques gironines avancen a bon ritme. La concessionària va completar el mes de juliol les obres de construcció del tercer carril entre Maçanet-Fornells, que s'emmarquen en el projecte d'ampliació de l'autopista AP-7 i que la companyia executa al llarg de 125 quilòmetres entre la Jonquera i Vila- seca / Salou (Tarragona).

Dins del projecte d'ampliació de l'autopista AP-7 a Girona, les obres de construcció del tercer i quart carril al tram Fornells-Vilademuls (circumval·lació de Girona) avancen segons el calendari previst. Els treballs d'ampliació es van adjudicar en dos subtrams: el primer, de Fornells a Sarrià de Ter, i el segon tram, de Sarrià de Ter a Vilademuls. Les obres, que es van iniciar el passat mes d'abril, tenen un termini d'execució de 21 mesos.

Els nous enllaços de Sant Gregori i Fornells de la Selva, juntament amb els de Girona Sud, Girona Nord i Vilademuls (aquest últim pendent de l'aprovació del projecte constructiu) configuren el projecte de circumval·lació de Girona de l'N-II a través de l'AP-7. Es preveu que la finalització dels enllaços de Sant Gregori i de Fornells pugui ser simultània a l'ampliació a quatre carrils del tram de la circumval·lació.

Ampliació al nord

Acesa completa les obres de l'AP-7 a Girona amb l'ampliació de dos a tres carrils en els trams Vilademuls-Figueres Sud i Figueres Sud-La Jonquera. Amb una longitud de 17,3 quilòmetres i 22,3 quilòmetres, respectivament, aquestes obres, que es van iniciar al gener de 2010, es preveu que finalitzin el desembre de 2011.