Nou autobusos de gironins han anat a Barcelona per veure el Papa

Mig miler de fidels han assistit a la consagració de la Sagrada Família

Tots a punt des de primera hora d'aquest matí. Petits, joves i grans han matinat per agafar l'autocar o el primer tren en direcció a la capital catalana. Alguns s'han llevat fins i tot a les quatre de la matinada per sortir a les cinc amb autocar. Aquest és el cas d'uns tres-cents fidels de l'escola privada Bell-lloc del Pla i de les Alzines de Girona que han llogat set autocars per sortir a les cinc de la matinada cap a la visita del Papa. Des de l'estació de Girona, també ha sortit un autocar carregat de fidels cap a la capital catalana. En aquest cas l'autocar ha sortit a un quart de vuit amb una quarantena de persones de Girona i rodalia cap a la visita del pontífex.

La Glòria Salleras de Girona ha destacat la importància que té per a ella la figura del papa com a creient que és, i per aquest motiu vol donar-li la benvinguda a Barcelona A més, ha dit que vol escoltar el missatge del Papa perquè 'moralment té una reputació'. En Jordi Rodríguez, un dels més joves que aquest diumenge al matí ha agafat el bus a l'estació de Girona, ha destacat el que representa la figura de Benet XVI a nivell mundial i ha assenyalat que tot allò que els pugui dir per ell és 'important'. També, en Marc Díaz, que és de Barcelona però viu a Girona, ha destacat que 'és una cosa que no passa cada dia i vull aprofitar aquesta oportunitat ara que tinc el Papa a prop ja que potser no torna a venir mai més'.

L'empresa Sarfa ha disposat nou autocars per transportar 467 persones des de diferents punts de la demarcació de Girona i fins a Barcelona. Un d'aquests, també ha sortit de l'estació de Palafrugell a un quart de set del matí i ha anat parant a diversos municipis del Baix Empordà per recollir els fidels.

En total, uns 280 autobusos transporten aquest matí pelegrins de diferents diòcesis de Catalunya i de la resta de l'estat espanyol a la zona de la Sagrada Família.

Alguns fidels també han utilitzat el tren per desplaçar-se cap a la capital catalana. Amb motiu de la visita del Papa, la companyia Renfe ha reforçat el servei de Rodalies i ha ofert 2.000 places addicionals. També, per facilitar la mobilitat dels fidels que vulguin acomiadar el cap de l'Església catòlica a l'aeroport del Prat s'han programat dos trens especials amb doble composició: un que surt de l'Estació de França a les 16.05 h cap al Prat i l'altre que va del Prat cap a l'estació de França a les 20:02 h.

D'altra banda, els usuaris comptaran amb els reforços habituals de Rodalies de Catalunya, és a dir, tots els trens de les línies R1, R2 nord, R2 sud i R4 circulen en doble composició durant aquest diumenge.

També cal recordar que els Ferrocarrils de la Generalitat fan jornada de vaga aquest diumenge de 24 hores de tot el servei de les línies metropolitanes dels FGC. L'aturada afectarà les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, així com els funiculars de Vallvidrera i Gelida.

Afectacions al metro i restriccions de trànsit

Aquesta mitjanit s'han tancat les estacions de metro de Sagrada Família de les línies 2 i 5 i l'enllaç entre les dues línies. Els trens han continuat circulant tota la nit amb normalitat però sense parar en aquesta estació. El transbordament es pot fer a través de les línies 1 (La Sagrera - Universitat), 3 (Sants Estació - Paral·lel - Passeig de Gràcia) i 4 (Verdaguer - Passeig de Gràcia).

Per anar a l'acte de dedicació de la Sagrada Família els usuaris poden utilitzar les estacions pròximes de Verdaguer i Sant Pau / Dos de Maig, de la L5, i la d'Encants, de la L2.

Per presenciar els recorreguts d'anada i tornada del Papa entre l'Arquebisbat i la Sagrada Família es recomana fer servir el metro. En funció de l'afluència de persones, i d'acord amb les autoritats de seguretat ciutadana, en aquestes estacions es podran aplicar mesures de regulació dels fluxos de passatge per prevenir situacions de risc.

D'altra banda, les restriccions del trànsit al voltant de la Sagrada Família obligaran a desviar les línies d'autobús que circulen per l'eix València / Mallorca (19, 33, 34, 43, 44, 50 i 51), que passen per Indústria / Pare Claret fins que es normalitzi la situació. Pel que fa a la línia 10, es desvia per Meridiana, Glòries i Independència / Dos de Maig.

Les restriccions de trànsit a la via Laietana, per la proximitat amb l'Arquebisbat obligaran a desviar les línies de bus 17, 19, 40, 45 i 120).

Als carrers i avingudes que travessen el recorregut papal s'hi apliquen talls de trànsit en el moment que passi la comitiva, que poden afectar les línies de bus que circulen per la ronda de Sant Pere, Trafalgar, Gran Via, Claris, Llúria, Bruc i passeig de Sant Joan. Concretament, són les línies 6, 7, 16, 17, 22, 28, 39, 40, 41, 42, 47, 54, 55, 56, 62, 66, 120 i 141.